Vural: Bu paket PKK'nin yararına yapılmış!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletin demokratikleşme paketinin kimin için hazırlandığını bildiğini ifade ederek, "Yapılanlardan tek yararlanan PKK terör örgütüdür" dedi.Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Bakanlar Kurulu'nun terör ör

Vural: Bu paket  PKK'nin yararına yapılmış!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletin demokratikleşme paketinin kimin için hazırlandığını bildiğini ifade ederek, "Yapılanlardan tek yararlanan PKK terör örgütüdür" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Bakanlar Kurulu'nun terör örgütüne hediye paketi için harıl harıl çalıştığını" savundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, paketin terör örgütü ve çözüm süreciyle ilgisi olmadığını, paketi terör örgütünün başarısı olarak göstermenin "densizlik" olacağını söylediğini anımsatan Vural, "Bu zat başkalarına söz söylerken önce aynaya bakmalıdır. Bu sıfat, İmralı sürecini peygamber yolu gibi kutsal gören, bebek katiline övgüler düzen Arınç'a yakışır" dedi.

Vural, bu zihniyetin milleti aptal yerine koymak anlamına geldiğini savunarak, demokratikleşme paketinin terör örgütü, İmralı ve Kandil üçgeninde hazırlandığını öne sürdü. Hükümet kanadından, paketin süreçle ilgisi olmadığına dair açıklamalar yapıldığını anlatan Vural, "Bu paket, Bermuda şeytan üçgeni gibi, milletin birliğini bozan bir pakettir. Bu gürültünün sebebi, deşifre edilmesinden kaynaklanıyor. Bu paket, adım adım PKK'nın dayatmasıyla oluşturulmuş, müzakere sürecinde hazırlanmış bir pakettir" diye konuştu.

AK Parti'nin "paketin süreçle alakası yok" açıklamalarıyla milli refleksi köreltmeye çalıştığını ifade eden Vural, "Pandoranın kutusu gibi milletin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü kötülüğü barındırdığı için içeriği AKP tarafından genişletilerek, ambalajlanmaya, süreçle alakası olmadığı yalanı yutturulmaya çalışılmaktadır" dedi.

Vural, paketin demokrasi ve demokratikleşmeyle alakası olmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bu paket, doğrudan doğruya sözde çözüm ve barış süreciyle ilgili PKK taleplerini meşrulaştırmak amacı taşıyan bombalı pakettir. Hepimizin duygularını istismar eden, hepimizin istek ve arzularını PKK için heba eden zihniyetten öte anlam taşımıyor. Başörtülü kardeşimin durumunu ya da Alevi İslam inancına sahip insanlarımızın isteklerini PKK'nın gayrimeşru talepleri için meze yapmak istiyorlar. Bu utanç verici, siyaset ahlakına uymayan bir durumdur. Bu, adım adım Kürdistan'ı inşa ederek, bu milletin içinden yeni bir millet inşa etmek, bu devletin içinden yeni bir devlet inşa etmek için hazırlanan bir pakettir. Millet, paketin kimin için hazırlandığını biliyor. Yapılanlardan tek yararlanan PKK terör örgütüdür. Bu paketin tek amacı BDP ve PKK'nın taleplerini kabul etmek. Bu düzenlemelerle sizce AKP, milletin taleplerini mi, PKK'nın taleplerini mi yerine getiriyor?"

"Bizim için sürpriz..."

Oktay Vural, paketin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustos 2009'da sunduğu yol haritasıyla örtüştüğünü iddia etti.

Hükümetten, pakette sürpriz olacağı açıklaması yapıldığını da dile getiren Vural, "Medyaya müdahaleden vazgeçileceği, yargının AKP iktidarı güdümünden kurtulacağı, sendikalaşmanın engellenmeyeceği, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine müdahale edilmeyeceği, demokratik ve barışçıl gösterilerde bulunanlara müdahale edilmeyeceği, sınavlarda şifre yerine yarışmacı sisteminin yeniden tesis edileceği, okullarda Türkçe'den başka dilde eğitim yapılmayacağı, milli devletten vazgeçilmeyeceği, parlamentoda muhalefetin sesinin kısılmayacağı hususu varsa bizim için gerçekten sürpriz olur. AKP, bu yönetim alayışıyla demokrasimize gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Bingöl Cezaevi'nden kaçan terör örgütü üyelerinin bir günde yakalanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Yakalanmaları iyi olmuş. Bunları yakalıyorsunuz da elinde silahlı PKK'lıları niye yakalamıyorsunuz? Umarım yargı paketiyle salınmazlar" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın yeni yasama yılında siyasilere sağduyu çağrısı yaptığı hatırlatılan Vural, "Herhalde iğneyi kendine batırıyordur" dedi.

AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumu ötekileştiren, kutuplaştıran, hakir gören siyaset anlayışı güttüğünü öne süren Vural, "Sayın Günay'ın, 'Biz üslubumuzu değiştirdik, bu politikalardan vazgeçiyoruz' demesi, düğmeyi doğru iliklemek olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler