Vekiller bankamatik gibi!

Tüm giderler eklendiğinde iş yapmayan vekillerin devlete maliyeti aylık 12.8, yıllık ise 154 milyon TL'yi buluyor.İŞ YOK, PARA VARGenel seçimlerde yaklaşık 14 milyon seçmenin oyunu alarak Meclis'e gelen ancak yemin etmeyerek hiçbir faaliyette bulunamayaca

Vekiller bankamatik gibi!

Tüm giderler eklendiğinde iş yapmayan vekillerin devlete maliyeti aylık 12.8, yıllık ise 154 milyon TL'yi buluyor.

İŞ YOK, PARA VAR

Genel seçimlerde yaklaşık 14 milyon seçmenin oyunu alarak Meclis'e gelen ancak yemin etmeyerek hiçbir faaliyette bulunamayacak 134'ü CHP'li, 36'sı BDP'li toplam 170 vekilin iş yapmasa da masrafları devletin kasasından çıkacak. Tüm özlük hakları, tedavi hizmetleri ve yollukları da dahil edildiğinde devlete ayda kişi başı 16 bin 394 liraya mal olan her vekilin cebine ayda net 8 bin 200 lira ücret girecek. Toplam rakamlar gözönünde bulundurulduğunda kamunun sırtındaki fatura daha da kabarıyor. 550 milletvekiline hizmet veren TBMM'ye bu yıl 513 milyon lira bütçe ayrıldı. Bu para, yemin edip Meclis'te çalışan AK Parti ve MHP'lilerle birlikte TBMM'nin yüzde 30'unu oluşturan CHP ve BDP'li vekiller için de harcanacak. Meclis bütçesinin yaklaşık üçte biri protestocu vekillere gidecek. Bu vekillerin gideri yıllık toplam 154 milyon lira aylık ise 12.8 milyon lirayı bulacak.

BANKAMATİK VEKİLLER

170 vekil yemin etmeseler de maaşlarını almaya devam edecek. Milletvekillerine tanınan tüm özlük haklarından da yararlanacak. Vekiller, Meclis'te kendilerine verilen oda ve personeli kullanabilecek. Ancak yasama faaliyetlerine katılamayacak. Başkanlık divanı ve komisyonlara üye olamayacak. Genel kurul ve komisyon çalışmalarında söz alamayacak. En önemlisi yasa teklifi veremeyecek. Meclis adına yapılacak yurtiçinde ve dışında hiçbir göreve dahil edilemeyecek. Yani hiçbir iş yapmadan para alacakları için bankamatik vekil olacaklar.

Her birine ayda 16 bin 394 TL ödeniyor

Meclis bütçesinden milletvekillerinin personel giderlerine 94.1 milyon lira, sosyal güvenlik prim giderleri için 1.9 milyon lira, her türlü yolluklar, hizmet alımları, tedavi ve cenaze giderleri de dahil 12.2 milyon lira ayrılmış durumda. Tüm giderler hesaplandığında her bir vekile aylık 16 bin 394 lira para ödeneceği ortaya çıkıyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset