Veda konuşması mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Afyon toplantısında yaptığı konuşmada, adeta partisine veda etti, "Kalsak da gitsek de, yüreğimiz her zaman ferah, müsterih olacaktır" dedi.17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun "darbe" olduğunu tekrarlaya

Veda konuşması mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Afyon toplantısında yaptığı konuşmada, adeta partisine veda etti, "Kalsak da gitsek de, yüreğimiz her zaman ferah, müsterih olacaktır" dedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun "darbe" olduğunu tekrarlayan Erdoğan, ilk kez 17 Aralık sonrasına ilişkin planlardan bahsetti. Erdoğan, MHP, CHP ve Ak Parti'den ayrılanların bir "koalisyon hükümeti" kuracaklarını, kendilerinin ise "Yassıada benzeri mahkemelerde yargılanmalarının planlandığını" söyledi.   

AK Parti'nin 3 dönem kısıtlamasından taviz verilmeyeceğinin işaretini bir kez daha, güçlü ifadelerle veren Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde Danıştay'da yaşanan olaya değindi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na, daha önce Anayasa Mahkemesi üyeleri için kullandığı, "cübbeni çıkar da, siyasete gel" çağrısını yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasında en ilginç bölümlerden biri de, muhalefetin matematik hesapları konusunda espriler yaptığı bölüm oldu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının ana mesajları;

VEDA GİBİ SÖZLER ; "BU DAVA, BUNDAN SONRA DA HOR VE ÖKSÜZ KALMAYACAK.."

 Ömrümü hizmete, milletime vakfettim. Hatta ortaokul sıralarından itibaren, önce sosyal hizmetlerin, sonra siyasi faaliyetlerin içinde olduk. Hiçbir zaman kendi başımıza hareket etmedik. Bu dava isimlerle değil ilkelerle yürüyen bir davadır. Bizden önce dava taşını omuzlayan nice yiğitler vardır. Bundan sonra da bu dava kişilere bağlı olmaksızın, hor ve öksüz kalmayacaktır. Fatih Sultan Mehmet Han ne güzel söylemiş, 'dünya devleti ebedi değildir.' Fatih vefat etti ama davası, eserleri bugüne kadar ulaştı.

"BU DAVA İSİMLER ÜZERİNDEN YÜRÜSEYDİ...."

 Bu dava isimler üzerinde yürüseydi Fatih ile birlikte unutmayın fetih de ölürdü. Ama dikkat edin, fetih ölmüyor, o baki. Bu dava fani şahsiyetler üzerinde yürüseydi, Osmanlı cihan padişahları, Selçuklu sultanları, Emevi, Abbasi, Memlük, Endülüs ve nice daha devletin idarecileri öldüğünde, dava öksüz kalırdı, yetim kalırdı. Bu dava köksüz, ruhsuz olsaydı, Bağdat'ın kütüphaneleri yakıldığında, Saray Bosna'nın kitapları kül olduğunda, Kurtuba'nın sarayları düştüğünde inanın yok olur giderdi. Bu dava sahipsiz olsaydı, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Nebi, Habibine kavuştuğunda insanlık medeniyet, ışık ve istikbal de ölürdü.

"BİZ OLSAK DA, OLMASAK DA...."

Biz olsak da olmasak da bu öksüz yapı yükselmeye devam edecek. Dava sancağımız özgürce ve gururla dalgalanmayı sürdürecektir.

 "İNÖNÜ VE CHP, GAZİ MUSTAFA KEMAL'E RAĞMEN..."

 Gazi Mustafa Kemal'in, Meclis'i en yüksek merci olarak tanımlamasına rağmen, hem İnönü hem CHP, halkın iradesini çiğneme alışkanlığından hiçbir zaman vazgeçmedi.

"TÜRKİYE'NİN TEK DİKTATÖRÜ, CHP'NİN MİLLİ ŞEFİ..."

Bu ülkenin tarihinde tek bir diktatör vardır, CHP’nin Milli Şefi'dir. CHP şu anda tarihi rolünü oynuyor şu anda. Bu algı operasyonlarına boyun eğmeyiz. Bazı ülkeler medyada özgürlük yok diyorlar.

AK PARTİLİLERİN EN ÇOK GÜLDÜKLERİ BÖLÜM:

"ŞİMDİ GEOMETRİYE AĞIRLIK VERDİLER..."

Bunlar sekiz seçimde karşıya karşıya geldiler bizimle. 8 seçimde de biz bunlara aritmetik dersi verdik ama çaktılar. Toplayıp, çıkartıp, çarpıp 40’ı buluyorlardı. Şimdi geometreye ağırlık verdiler. Pergel, cetvel… Sanki seçime değil LYS’ye giriyorlar. Geometriden anlasalardı paralel iş tutmazlardır. İki paralel çizgi sonsuza kadar birbirine değmez, bunu görmeleri gerekirdi

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU'NA: "ÇIKAR CÜBBENİ..." 

Bir yere davetlisiniz. Yasal olarak konuşma yapamıyorsunuz. Danıştay Başkanı 25 dakika, bu beyefendi 1 saat konuşuyor. Konuyla ilgili değil baştan aşağı siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre tatmin. Çıkar cübbeni. Siyaseti seviyorsan çıkar cübbeni.

DARBEYİ SADECE ASKERLER YAPMAZ"

Darbeleri sadece askerler yapmaz. İnanın yaşadığımız her darbe girişiminde TSK’dan daha ziyade bazı yargı mensupları yapmıştır. Bazı medya kuruluşları ve sermaye çevresi başrol oynamıştır.

"HER DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDA CHP VAR..."

CHP her darbe girişiminde perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir. Hepsinde vardır. Partimizin kapatılma girişiminin arkasında da CHP var. Uluslararası malum çevreler ajanlar vasıtasıyla demokrasiye yönelik müdahaleye destek vermişlerdir

"PENSİLVANYA'DAKİ ZAT..."

Pensilvanya’daki zat 12 Eylül’ün darbeci generallerinin hızır gibi yetiştiğini söylüyordu. Ne zamandan beri cennetten yer parselleyip dağıtmaya başladın ya. 17 ve 25 Aralık’ta da bu zat darbe girişimine dahil oldu. Teknik nakavt diyor ya. Hakim de kiralayacaksın diyor. Kendisi diyor. İddiaların üstünü örtmüyor, peşini bırakmıyoruz. Biz bunların inlerine kadar gireceğiz. Bu ifadeden dolayı dava açmış. Açmışsa tam istikamet üzereyiz.

"HAŞHAŞLA UYUTUR GİBİ UYUTTUĞU ELEMANLARIYLA..." 

O kiraladığı, adeta haşhaşla uyuşturur gibi uyuşturulan elemanlarıyla, tarihin en çirkin, en ahlak dışı, edep dışı darbe girişiminde bu örgüt taşeron oldu.

"YOLSUZLUK İDDİALARI DARBEYE KILIF"

Bir darbe girişimi olmasına rağmen yolsuzluk iddiaları bu işin kılıfı, bu işin sosu olmasına rağmen iddiaların da üzerini örtmüyoruz, peşini de elbette bırakmıyoruz, bunu kesinlikle bilesiniz. Ama şunu söylemem lazım bu akşamdan sabaha tabii ki değil, bunu bilmemiz lazım. Dedim ya adım adım takip. Biz bunların inlerine kadar gireceğiz.

ÜÇ DÖNEM KISITLAMASINDAN DÖNÜŞ YOK SİNYALİ ; "ÜÇ DÖNEM MADDESİ 2015'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

 13 yıl önce buradan yola çıkarken üç dönem kuralını müzakere etmiş, tüzüğümüze bunu koymuştuk. Üç dönem üst üste siyaset yapanların bir dönem ara vermelerini karara bağlamıştık, ondan sonra yine devamları mümkün demiştik. Siyasetin gençleşmesi için, arkadan gelenlere yer açılması için, koltuğa oturanların yaşlanıncaya kadar elden, ayaktan, kesilinceye kadar orayı işgal etmemeleri, yani siyasetin genç, dinamik olması için bu kararı almıştık. Tüzüğümüzdeki bu madde, 2015 seçimleri öncesinde ilk defa devreye girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler