Ve Başbakan Erdoğan paket için tarih verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası açılışında konuştu.Demokratikleşme paketi için tarih veren Başbakan Erdoğan, "Yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Öbür hafta büyük ihtimalle basın to

Ve Başbakan Erdoğan paket için tarih verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası açılışında konuştu.

Demokratikleşme paketi için tarih veren Başbakan Erdoğan, "Yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Öbür hafta büyük ihtimalle basın toplantısı ile demokratikleşme paketimizi açıklayacağım." dedi.

Darbelerin izlerini sildiklerini ve bir tek konuda başarısız olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bir başarısızlığımızı ifade etmek istiyorum. Ana muhalefeti mevcut muhalefet partilerinin zihniyetini dönüştürmede başarısız olduk. Üzerlerinde 12 Eylül'ün tozunu taşıdıklarını görürsünüz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"O GÜNÜN MANŞETLERİNE BAKIN!"

Türkiye uyuyan devdi uyuyan dev artık uyanmıştır. Demokrasimiz artık sürekli ileriye sürekli gelişmeye  devam edecektir. Türkiye'yi bu seviyelere taşıdık. Aylardır söylüyorum onlar tuzak kuracaklar önce Allah sonra millet o tuzakları bozacaktır. O tuzaklar tek tek bozuluyor.  Bugün 12 Eylül darbesinin 33. yıl dönümü. Türkiye bu müdahale nedeniyle çok ağır bedeller ödedi. Sadece o gün değil. Bunun öncesinde de Türkiye gençlerini, birikimlerini, enerjisini heba etti. Türkiye asıl büyük bedeli 27 Mayıs 1960 müdahalesinde ödemiştir. 27 Mayıs'ın sapladığı hançerle açılan yaralar bugüne kadar iyileşmemiştir.

27 Mayıs zihniyeti değişmediği için bugün bile bazı zihinlere bazı ruhlara demokrasi nüfus edemiyor. Bizim geleceğimiz adına bu 27 Mayıs, 12 Eylül'ü gençlerimize anlatmamız gerekiyor. Bugün sokaklarda ellerinde molotofla dolaşanlar bunu öğrenmeli.

Geçenlerde o günün arşiv araştırmasını yaptım. Gazete başlıklarına baktım, köşe yazılarını okudum aynı tıpatıp aynı. Bugün o başlıkları atanlar sanki o başlıkları atmışlar. Bugün bize sandık her şey değildir diyorlar. Gidin okuyun araştırın o günün gazetelerini. Merhum Menderes'e de aynısını söylediler. Bazı densizler 'sizi biz bile kurtarmayız' diyor ya biz kurtarıcı aramıyoruz.

"KİMSE KUSURA BAKMASIN"

Bugün nasıl manşetler atılıyorsa o gün de aynı manşetler atılmış. Gezi olaylarında gençler şöyle dövülüyor demiyorlar mı? Bugün nasıl el gençleri sokağa itmek istiyorsa o günde aynı elin gençlere kıydığını göreceksiniz. hukuk içinde özgürlüklere sınırsız saygımız var. Ama hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale edilirse hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Eğer kamu düzenini bozmaya birileri yelteniyorsa kusura bakmasın. Bugün demokrasiye sahip çıkan millet var. Ülkesini seven gençlerimiz var. Bayat senaryonun Türkiye'de başarı sağlamasına imkan kalmamıştır. Türkiye haklının güçlü olduğu konuma yükselmiştir.

"BİR BAŞARISIZLIĞIMIZ VAR"

Bir başarısızlığımızı ifade etmek istiyorum. Ana muhalefeti mevcut muhalefet partilerinin zihniyetini dönüştürmede başarısız olduk. Üzerlerinde 12 Eylül'ün tozunu taşıdıklarını görürsünüz.

"CHP 12 EYLÜL'Ü ANLAMLI ZİYARETLE KUTLUYOR"

CHP'ye bakın 12 Eylül'ün yıldönümünü anlamlı ziyaretle kutluyorlar. Nereye? Mısır'a. Darbe yapmış yönetime ziyarete gidiyorlar.Mısır'da  en son ne zaman iktidar oldunuz diyorlar. CHP cevap veremiyor. Geleceğe bakalım diyorlar. Onlar hatırlamaz ama ben söyleyeyim. CHP en son tek partili dönemlerde iktidardır. Bu da 15 Mayıs 1950'dir. Tek partiydiler. Bu gidişle bu millet onlara ebediyen tek başına iktidar vermeyecektir.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Öbür hafta büyük ihtimalle basın toplantısı ile demokratikleşme paketimizi açıklayacağım. Bazıları diyorlar ki bu hükümet yaşam tarzımıza karışıyor. Hanginizin yaşam tarzına bu hükümet müdahale etmiştir. Varsa bunu bana iletin.

ALKOL DÜZENLEMESİ

Giyim tarzına, yaşam tarzına nerede müdahale etmişiz? Bunu bazıları alkol çevresi için söylüyorsa bu çevre gidip Batı'ya baksınlar. Bazı yerlerde 21 yaşın altındaki gence alkol satılamaz. Bunları bildikleri halde gece gündüz bizim genç yavrularımızı sarhoş gezdirecekler sonra kazada benim oğlum öldü feryat. İçkisiz araba kullandığı halde ölenler var. Onlar ne olacak? Bunlar din böyle emrettiği için bunu yapıyorlar diyor. Anayasayı böyle mi ele alacaksınız? İncil, Tevrat emrettiği için bunlar için yapıldı denildiğini duydunuz mu? Biz insanın mutluluğunu, sağlığını tanıyoruz. Herkes inancını özgürce yaşıyor.

SURİYE

Şam rejiminin kimyasal silah kullanması ile birlikte Suriye'ye harekatın yapılacağını takip ediyoruz. Burada 3 hususun altını çiziyorum. Neticesi ölüm olan bir silah kullanımında kimyasal silah kullandıldığı zaman suç bunun dışındaki silah kullanıldığı zaman suç değil mi?

İnsan öldürülüyor ama kimyasal silahla öldürülünce suç kabul ediyoruz. Ya insaf. O bombalarla öldürülenler paramparça oluyor. Bizde diyoruz ki ölüm ölümdür kullanılan silah ne olursa olsun. Suriye'nin insanlığa karşı bunun bedelini vermesi gerekiyor. 1700 kişi kimyasal silahla öldürülüyor 106 bin kişi diğer silah türleri ile öldürülüyor. Sonra kimyasal silah gündemde diğeri unutturuluyor. Böyle cambazlık olur mu? O insanların ölümünün hesabını kim verecek? Esad tüm sözlerini çiğnemiştir. Şam rejiminin bu katliamı devam edecektir. Göçler açık kapı politikası ile devam edecektir. Bu milletin bereketi ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Şuana kadar 2 milyar dolar  harcamamız var. Gelen destek 140 milyon dolar civarında. Bu konu ile ilgili BM Türkiye'nin üzerinde yük var diyor temennilerde bulunuyor ama para vermeye gelince yok.  Kimyasal silahlar için verilen sözlere kuşku ile bakıyoruz. Özellikle ana muhalefet partisi bizi savaş yanlısı olmakla itham ediyor. Suriye'de 110 bin insan alçakça katledilirken siz neredesiniz? Tarihi eserler, camiler, türbeler yerle bir ediliyor neredesiniz? Hapislerde insanlar işkence görürken siz neredesiniz? Suriye'de Esed'in sırtını sıvazlayanlar utanmadan bize savaş yanlısı diyorlar. Anamuhalafet rejimin yanında  biz de mazlumların yanındayız.

"SEN HANGİ SIFATLA GİTTİN?"

 Sandıktan çıkamayacağını anlayanlar sokaktaki eylemlerin arkasında olduğunu ortaya koymaktadır. Sandığı kaçıran ülkelerden değiliz.  Bozulan Türkiye ilişkileri düzletmek için gittik diyor CHP. Sen hangi sıfatla gittin? Ülkenin diplomatik ilişkileri düzletme konusunda senin vasfın ne? Bunu diplomatlar yapınca daha manidar oluyor.

Seçim yapılacakmış yeni kampanya başlatılmış Biz bunu iyi biliriz. Esad için sokaklara çıkanlar var. Türk bayraklarının yakıldığı barikatların yıkıldığı yerlerde bakıyorsunuz CHP'nin vekilleri yer alıyor. Genel başkan buna sessiz kalıyor. Türkiye'de diktatörlük olacak sen gazete çıkaracaksın? CHP'nin gözü dönmüş vekilleri polise taş atıyor. Sıkıysa git Amerika'da polise taş at. Ya arabaya ellerini dayarsın ya yere yatarsın ellerin kelepçelenir. Bu arada taş atıyor küfür ediyor. Vekil polisimize küfür ediyor. CHP'yi Gazi Mustafa Kemal kurdu diye övünüyorlar. O zaman Mustafa Kemal'in başında olduğu Çanakkale savaşları neydi? Onlar Haçlı harekatı değil miydi? Şehitlerimizi orada vermedik mi?Niye gerekli mücadeleyi verdik? CHP 90 yaşında. 910 yaşındaki partiyi eli kanlı terör örgütlerinin kuklası haline getirdiler. CHP'yi kukla haline getiren örgütlerin ülkeyi şiddete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Biz her ortamda hakkı savunmaya devam edeceğiz. Yalnız da olsak mazlumun yanında olacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler