"Vatandaşın 7 Haziran mesajını zihnimizde diri tutuyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirterek, "7 Haziran ile 1 Kasım'ı tek bir potada eritiyor ve tek bir bakış açısı üretiyoruz. 1 Kasım'da aldığımız oyu esas kabul edip de, memnun olunmayan söylemleri düzeltm

"Vatandaşın 7 Haziran mesajını zihnimizde diri tutuyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirterek, "7 Haziran ile 1 Kasım'ı tek bir potada eritiyor ve tek bir bakış açısı üretiyoruz. 1 Kasım'da aldığımız oyu esas kabul edip de, memnun olunmayan söylemleri düzeltmekten vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşımızın 7 Haziran mesajlarını, zihnimizde diri tutuyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK ve MKYK toplantılarının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte açıklamadan satır başları:

Çelik, "AK Parti kendine özgü bir parti olarak var olmuştur. Kurucu değerlerimiz bizim için olmazsa olmazdır. Kuşkusuz biz 1 Kasım seçimlerini değerlendirdik. Değerlendirmeyi iki aşamalı olarak yaptık. 7 Haziran'da aldığımız sonuçlarla 1 Kasım'da aldığımız sonuçlara baktık. 7 Haziran ile 1 Kasım'ı tek bir potada eritiyor ve tek bir bakış açısı üretiyoruz. 1 Kasım'da aldığımız oyu esas kabul edip de, memnun olunmayan söylemleri düzeltmekten vazgeçmeyeceğiz. 7 Haziran'ı kendi bağlamı içinde bırakıp 1 Kasım'da tarihi başlatmıyoruz. Vatandaşın 7 Haziran'da verdiği mesajı zihnimizde diri tutuyoruz. Kurucu değerlerimiz etrafımızda kendimizi güncellemeye devam ediyoruz. 1 Kasım'da aldığımız yetkiyi bir son olarak görmüyoruz. Bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi.

Çelik, MKYK'nın yeni hükümet konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tam yetki verdiğini söyleyerek, "Milletvekilleri muhtemelen 17'sinde yemin edecek. Hükümet programıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Hükümet programımızın için eylem planı çıkacak. 1 yıllık eylem planını açık bir biçimde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Vatandaşımızın bizim neyi ne zaman gerçekleştireceğimizi bilmesi gerekiyor. Esas olan vatandaşın bizi denetlemesidir. 3 ay içinde kanun gerektirmeyen vaatler gerçekleşecek" diye konuştu.

YENİ ANAYASA

Yeni Anayasa ilişkin soruyu da yanıtlayan Çelik, "Türkiye'nin yeni anayasaya kavuşması temel bir zorunluluk, 2023 hedefleri için zorunluluk. Yeni anayasa hukuk devletini güçlendirecek. Sadece bir hukuk meselesi değildir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset