Vali Trabzon CHP'den mi aday?

Görevinden istifa eden Trabzonlu Vali Erbay'ın Trabzon'dan aday adayı olacağı iddia ediliyor. Yalova halkı bunu konuşuyor.Erbay, milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini yazılı bir açıklama ile duyurdu. Erbay, açıklamasında, "12 Haziran 2011

Vali Trabzon CHP'den mi aday?

Görevinden istifa eden Trabzonlu Vali Erbay'ın Trabzon'dan aday adayı olacağı iddia ediliyor. Yalova halkı bunu konuşuyor.

Erbay, milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini yazılı bir açıklama ile duyurdu. Erbay, açıklamasında, "12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayım. Adaylığım, son birkaç gündür ulusal basında çıkan bazı kaynağı anlaşılmaz ve gerçek dışı haberlerin aksine iktidar partisinden olmayacaktır. Bir tanesi tek kişilik kararnameyle olmak üzere, şahsımı iki kere görevden alan iktidar partisinden aday olmam ya da o partinin beni aday göstermesi hayatın normal akışına aykırıdır. Vazifem esnasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin valisi olma bilincini ve onurunu daima taşımaya gayret ettim. Güçlüden yana değil, haklıdan ve doğrudan yana tavır almayı ilke edindim. Bir yandan, 24 yıldır ülkeme hizmet amacıyla hukukun üstünlüğü, kamu yararı, aklın ve vicdanın önderliğinde sürdürmeye çalıştığım ve çok sevdiğim mesleğimden ayrılmanın üzüntüsü, diğer yandan da demokrasilerde ülkeye ve halka hizmet etmenin en önemli yollarından biri olan siyaset alanına adım atmanın heyecanı içerisinde olduğumu belirterek, görev yaptığım süre zarfında desteğini benden esirgemeyen Yalova halkına içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Erbay'ın CHP'den Trabzon milletvekili aday adayı olacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler