Vali Kürtçe tabelaya sahip çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kızmıştı.

Vali Kürtçe tabelaya sahip çıktı
Ağrı Valisi Musai Işın, Ağrı'nın Diyadin ilçesine atanan kayyum tarafından indirilen Kürtçe tabelanın tekrardan asılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu da tabelanın indirilmesine kızmıştı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde atanan kayyum tarafından indirilen Kürtçe tabelanın tekrardan asılacağı Ağrı Valisi Musai Işın tarafından da açıklandı.

KÜRTÇE TABELA İNDİRİLMİŞTİ

Dün polis eşliğinde belediye binasına gelerek görevine başlayan kayyumun talimatı üzerine belediye binasının girişinde bulunan Türkçe ve Kürtçe Diyadin Belediyesi (Şaredariya Gıyadine) yazılı tabelalardan Kürtçe olanı indirilmişti.

SÜLEYMAN SOYLU KIZMIŞTI

Konunun basında yer alması üzerine bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tabelanın tekrar asılacağını söyledi. Akşam saatlerinde Ağrı Valisi Musa Işın da resmi twitter hesabından "Kürtçe'de Türkçe gibi bizim dilimizdir. Daha estetik olanı yazılıp Diyadin belediyesine asılacak. Eski levhası ile şimdilik iktifa ediyoruz" paylaşımında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler