"Utanç verici"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK sona erdi. Kurmaylarının da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Konya'da güçler ayrılığına yönelik yaptığı konuşmanın üzerinde durulması ve tartışılması gerek

"Utanç verici"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK sona erdi. Kurmaylarının da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Konya'da güçler ayrılığına yönelik yaptığı konuşmanın üzerinde durulması ve tartışılması gerektiğini söyledi. Demokrasinin, geçmişten günümüze çok önemsendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bireyin hak ve özgürlüklerinin korunabilmesi gerektiğini belirtti. İnsanoğlunun demokrasi arayışının adalet arayışı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kurumlar ve anayasa yapıldığını, uluslararası kurumlar ortaya çıktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, 1789 tarihindeki insan ve yurttaş hakları bildirgesini okuyarak, amacın bireyin hak ve özgürlüklerini güçlendirmek olduğunu kaydetti.

Tek başına seçimin olduğu ülkenin demokrat olacağı diye bir kural olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, demokrasinin farklı bir şey olduğunu vurguladı. Yasama, yargı, yürütme organının adaleti perçinlemek için varolduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, vatandaşın adalet duygusunu perçinlemek için bu organların bulunduğunu söyledi. Medyanın da farklı bir güç olduğunu ve demokrasi için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunların vazgeçilmez olduğunu, herkesin bilmesi gerektiğini belirtti.

UTANÇ VERİCİ
Kılıçdaroğlu, "Başbakan, kuvvetler ayrılığından şikayet ediyor yani demokrasiden şikayet ediyor. Bunu söyleyen o ülkede başbakanlık yapamaz. O başbakanın ömrü dolmuş demektir. Demokrasi ve özgürlükten söz edemez." diye konuştu."İktidar başarısızlığın nedenini demokrasiye bağlıyorsa orada utanç verici bir tablo vardır demektir." diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, muhalefetten şikayet ettiğini belirterek, "Her rejimde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde iktidarla beraber muhalefet vardır. Bizim adımız belli anamuhalefet partisi. Devletin protokolünde de yazar." şeklinde konuştu.

CHP'YE NASİP OLDU
Başbakan'ın yaptığı açıklamanın sıradan açıklama olmadığını, demokrasinin özüne yönelik açıklama ve saldırı olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir başbakan böyle bir açıklama yapamaz. Yaptığında barolar, üniversiteler, hukuk fakülteleri ayağa kalkar. Sivil toplum örgütleri ayağa kalkar, medya ayağa kalkar. En önemlisi bu ülkenin aydınları, sanatçıları ayağa kalkar. Geldiğimiz noktaya bakın; demokrasinin mücadelesini yapmak yine tek başına CHP'ye nasip oldu. Kararlıyız bunu yapacağız, son damlaya kadar mücadele edeceğiz. Demokrasiyi askıya almak 21. yüzyılda kimsenin hakkı ve haddi de değil. Vatandaş, korkudan konuşamıyor. Utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız." dedi. Bu noktaya gelindiyse her yurttaşın kaygılarını dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, çağrıda bulunarak, "Demokrasiye, adalete ve özgürlüğe sahip çıkınız. Kendi yandaşları ve medyası için özgürlük var ama diğerleri için yok. Demokrasi, aynı zamanda eleştiriye tahammül etme rejimidir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset