'Ustalık dönemi çılgınlık dönemi oldu'

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da partili belediye başkanlarının katılımıyla toplanan 'Belediye Başkanları - 2013' toplantısında yaptığı konuşmanın ardından öğle saatlerinde Gazipaşa İlçesi'ne geçti. İlçede sevgi gösterisiyle karşılanan Bahçel

'Ustalık dönemi çılgınlık dönemi oldu'

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da partili belediye başkanlarının katılımıyla toplanan 'Belediye Başkanları - 2013' toplantısında yaptığı konuşmanın ardından öğle saatlerinde Gazipaşa İlçesi'ne geçti. İlçede sevgi gösterisiyle karşılanan Bahçeli, partisinin Gazipaşa ilçe başkanlığının balkonundan yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 2002 yılından bu yana hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir destekle iktidarını sürdürdüğünü söyledi. 
 
Yaklaşık 2 bin 500 kişiye seslenen ve iktidarın bugün 11'inci yılına girdiğini hatırlatan Bahçeli, “Böyle bir süreklilik kazanmış iktidar da geçmişte bir siyasi partinin dışında kimseye nasip olmamıştır. Bu kadar büyük desteği olan, halkın bu kadar desteğini 10 yıldır sürekli değerlendirme fırsatını elinde bulunduran iktidarın Türkiye'nin temel meselelerini çözmek karşısında hiçbir engelinin olmadığının şuurunda olması gerektir" diye konuştu.
 
AK Parti'nin ilk 5 yıllık iktidarının çıraklık dönemi olarak adlandırıldığını ve bunu kalfalık ve ustalık dönemlerinin takip ettiğini kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “Çırak, kalfa, usta olarak karşınıza Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Şimdi soruyorum ustalık döneminin adı çılgınlık dönemi midir? Ustalık döneminin adı Türkiye'yi 36'ya bölmek midir? Ustalık döneminin adı insanlık dışı ihanet şebekesini siyasallaştırarak Türkiye'deki varlıklarına meşruiyet kazandırmak mıdır? Maalesef siyasi iktidar ustalık döneminde ülkeyi iyi yönetemiyor ve bir ben duygusuna kapılarak çılgınlık dönemi yaşatıyor."
 
OKYANUS ÖTESİNDEN BİR KAVRAM
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli, hükümetin 'Demokratik açılım' 'Milli birlik ve kardeşlik projesi' adıyla devam ettirdiği ve son olarak Oslo'dan başlayan müzakere süreciyle Türkiye'yi bölünmenin eşeğine getirdiğini savundu. Bahçeli, “Mücadeleyi sürdürmeyi bir kenara bırakmışlar, dillerine Okyanus ötesinden bir kavram gelmiş, 'Müzakere yapıyoruz' diyorlar. Neyin müzakeresini yapıyorsun sen, kiminle müzakere yapıyorsun? Bu müzakeredeki amacın nedir, barış sürecinden neyi kastediyorsun?" diye konuştu.
 
NÖBET ERDOĞAN'A GEÇTİ
 
Gazipaşa'daki konuşmasına okunan ezan nedeniyle ara veren Bahçeli, ezanın ardından konuşmasına “Terörle kesin bir mücadele yürütülmelidir. Terörle müzakere sonuç vermez" sözleriyle devam etti. Terörle mücadeleyi kendileri için araç kabul edenlerin mutlaka bir amacı olduğunu ve PKK'nın amacına ulaşmadığı sürece her şeyin aldatmaca ve kandırmaca olacağını savunan Bahçeli, “Şimdi Türkiye'de 'Analar ağlamasın, silahlar gömülsün, PKK siyasallaşsın' gibi PKK amaçları ağzıyla milleti aldatma ve kandırma nöbeti Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiştir" diye konuştu. 
 
'BARIŞIN DA ÇÖZÜMÜN DE KÖKÜ KAZINIR'
 
Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar 'İmralı canisinin' isteklerinin bir kısmını yerine getirdiğini iddia ederek süreçten barış ve çözüm çıkmadığını savunan MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi: “Bu soruların cevabını Sayın Başbakan veremiyor. Cevap vereceği yerde milletin birliği dirliğini, devletin üniter yapısını korumayı amaç etmiş olan MHP'ye saldırmaktan başka iş yapmıyor. Ne yaparsa yapsın MHP'yi yıldıramaz, yıkamaz. Barışın da kökü kazınır, çözümün de kökü kazınır ama Türkiye Cumhuriyeti devleti ayakta kalır her zaman. Kavramların arkasına sığınarak milleti aldatmaktan vazgeçin. Açıkça söyleyebiliyor musun, yüreğin var mı, cesaretin var mı? 'Abdullah Öcalan'la işbirliği yaptım. Oslo'dan görüşe görüşe, anlaşmaya vararak Türkiye'nin bölünmesi için Abdullah Öcalan ne diyorsa onu yapıyorum' diyebilir misin? O zaman bu millet sana ne şekilde cevap verecek onu göreceksiniz. Müzakereden neyi anlıyorsan kim sana ne diyorsa neye inanıyorsan onu milletimizle paylaş. 327 milletvekilin var, yarısının dahi müzakereden de mücadelen de haberi yoktur."
 
ÖCALAN SEMPATİZANLARININ OYU
 
Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini ve artık buna bir 'dur' denilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, ülkenin birçok sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunlardan birinin de Antalya'yı yakından ilgilendiren 2/B olduğunu belirten Bahçeli, rezalet olarak değerlendirdiği bu süreçte bu arazilerin hak sahiplerine bedelsiz verilmesi çağrısında bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Kimin tapusunu kime veriyorsun? Bunun sahibi Yörük'tür, Türkmen'dir. Bunlara tapu vereceksen hiçbir para talep etmeden 'Türkiye'nin asli unsurlarına helal olsun' deyip tapularını hiçbir bedel almadan verin gitsin. PKK'ya gösterdiğin hoşgörüyü bu ülkenin evlatlarına niye göstermiyorsun" diye konuştu.
 
MHP Lideri Bahçeli, 2014 yerel seçimlerine değinerek MHP iktidarında büyükşehir yasasıyla kapanan belde belediyelerinin yeniden açılacağını söyledi. Bahçeli, konuşmasını, “AKP neden oy kaybettiğini iyi düşünmelidir. 'Öcalan sempatizanların oyunu olarak devlet başkanı olmayı değil, biraz iktidardan uzaklaş da kara kara düşün' demeniz lazım" diyerek tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler