Usta “Parka Cami Yaptırmayacağız”

Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta Sürmene Parkını yıkarak Camii yaptıracak şeklinde çıkan haberlere açıklık getirdi.Sürmene Belediye başkanı Fikri Usta yazılı bir açıklama yaptı:başkan Usta yazılı açıklamasanda Parka cami yaptırılmayacağını Caminin iki

Usta “Parka Cami Yaptırmayacağız”

Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta Sürmene Parkını yıkarak Camii yaptıracak şeklinde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sürmene Belediye başkanı Fikri Usta yazılı bir açıklama yaptı:başkan Usta yazılı açıklamasanda Parka cami yaptırılmayacağını Caminin iki yol arasına yapılacağını söyledi

AÇIKLAMA ÖZETLE ŞÖYLE

 Sn Mehmet ERTÜRK’ün “Sürmene Parkına Cami Yaptırılacak” şeklindeki iddialarının söz konusu olmadığını belirtmek isterim.

Şöyle ki; göreve geldiğimde bahsi geçen yerle ilgili olarak birçok defa cami yapmamla ilgili girişimde bulunmama rağmen Ertürk ailesinden gerek babasının ve gerekse kardeşlerinin ifadelerine göre bu arsanın mahkemelik olduğu ve problemlerinin bulunduğu ve halen daha da bu problemlerin devam ettiğinin bilinmesine rağmen, bu haberler tamamen şahsıma yönelik karalama ve iftira atmak amaçlıdır.

Bizim inancımız Sürmene’mizin ihtiyacı olan her şeyin, yerinde zamanında yapılmasını sağlamaktır. Ben halkımın yoğun isteği üzerinde böyle bir cami ihtiyacının karşılanması için desteğimi verdim. Yer konusunda da mutlaka şurası ya da burası olsun diye bir ısrarım olmamıştır ve olamazda.

Kaldı ki kişinin iddia ettiği gibi cami herhangi bir parka yapılmamaktadır. Zira Sürmene’de 2 adet tescilli park olup biri 100. Yıl Parkı, bir diğeri 25 Şubat Parkıdır. Her ikisi de halen daha park olarak kullanılmaktadır. Yapılması düşünülen cami ise 2 yol arasında kalan alanda yapılmakta olup, ancak Belediye  tarafından yapılmamaktadır.

Sayın Mehmet ERTÜRK beni uyardığını, kendilerinin “arsayı veriyoruz, şadırvanını yapıyoruz, maddi destek te veriyoruz” diyerek sözde dedesinin vasiyetini yerine getirmek istemektedir. Benimle şuana kadar kendisinin böyle bir görüşmesi olmamıştır. Bu iftiralar tamamen siyasi, ideolojik ve de dışardan doldurularak kumandalı söylenen düşüncelerin ürünüdür.

Eğer böyle bir düşünceleri gerçekten varsa ve de samimi iseler şu anda kendileri belediyemize başvurup dedelerinin vasiyetini gerçekleştirmek için geç kalmış sayılmazlar. Kaldı ki dedelerinin vasiyetini illa da benim veya belediyenin yerine getirmesi gerekmez. Kendileri de yapabilirler.

Ben dedikodularla değil hizmetlerimle konuşuyorum. Sürmene bizim sevdamız, hizmetler bizim aynamızdır. Partizanlık ve ideolojik hareketlerin içinde hiçbir zaman yer almadım bundan sonra da yer almayacağımın bilinmesini isteyerek tüm okuyanlara sevgi ve saygılar sunarım.

                                                                                           Fikri USTA

Sürmene Belediye Başkanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset