Üniversitelilerin oyu tehlikede!

Öğrencilerin, okudukları üniversitelerde kurulacak sandıklarda oy kullanabilmek için YÖK‘e başvurdukları öğrenildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 12 Haziran’dan sonra başlayacak akademik tatilin öne çekilmesi için üniversite rektörleriyle görüşme yapılması

Üniversitelilerin oyu tehlikede!

Öğrencilerin, okudukları üniversitelerde kurulacak sandıklarda oy kullanabilmek için YÖK‘e başvurdukları öğrenildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 12 Haziran’dan sonra başlayacak akademik tatilin öne çekilmesi için üniversite rektörleriyle görüşme yapılması üzerinde duruyor.

 

Genel seçimde milyonlarca üniversite öğrencisinin akademik yıl kapsamında eğitiminin devam etmesi nedeniyle oy kullanması tehlikeye girdi. Üniversitelerde eğitim-öğretim sürdüğü için nüfusa kayıtlı oldukları il dışında okuyan öğrencilerin, bu nedenle oy kullanamayacak olmaları gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve YÖK’e gelen “öğrencilerin nüfusa kayıtlı oldukları il dışında, kendi üniversitelerinde oy kullanma istekleri” üzerine YÖK formül arayışına girdi. Ancak YSK’nın “mükerrer oy kullanılabilir” endişesi nedeniyle üniversitelerde oy kullanılmasının sıkıntı yaratacağı görüşünde olduğu öğrenildi. YÖK’ün de akademik yılın seçim öncesinde sonra ermesi için çalışma başlatabileceği kaydedildi. YSK, 12 Eylül’de yapılan anayasa değişikliği oylaması öncesinde ataması yapılan öğretmenlerin yeni atandıkları illerde oy kullanmalarına izin vermemişti.

 

TKP, YSK’ya başvurdu

TKP de üniversite öğrencilerinin okudukları illerde oy kullanabilmeleri için önceki gün YSK nezdinde girişimde bulunmuytu. TKP’den yapılan açıklamada “18 yaşını doldurmuş, seçme hakkına sahip öğrencilerin oy hakkının korunması için YSK tarafından acil önlem alınmalıdır. Üniversite öğrencileri, genel seçimlerde kayıtlı oldukları il veya ilçe birimleri dışında yine kayıtlı oldukları üniversitelere kurulacak seçim sandıklarında oy kullanma hakkına sahip olmalıdır” görüşü ortaya konmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler