Uçağı Başbakan Erdoğan indirdi!

Erdoğan’ın 3 günlük Güney Afrika seyahatinde havaalanı sıkıntısı yaşandı. Boing 737 tipi uçağın alan için büyük olduğunu hatırlatan pilotu Erdoğan Obama ile ikna etti.Başbakan Erdoğan, Güney Afrika'ya Boeing 777 tipi uçakla gitti. Ancak yetkililer, uçak b

Uçağı Başbakan Erdoğan indirdi!

Erdoğan’ın 3 günlük Güney Afrika seyahatinde havaalanı sıkıntısı yaşandı. Boing 737 tipi uçağın alan için büyük olduğunu hatırlatan pilotu Erdoğan Obama ile ikna etti.

Başbakan Erdoğan, Güney Afrika'ya Boeing 777 tipi uçakla gitti. Ancak yetkililer, uçak büyük diye "Bu alanın uluslararası tescili yok. Dilerseniz Johannesburg inin" dedi. Sonra ABD Başkanı Obama'nın eşinin Boing 757 uçakla bu alana indiği hatırlatıldı. Erdoğan, "Obama'nın uçağı iniyorsa biz de ineriz" deyine pilot iniş yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Güney Afrika seyahatinin başlangıcında havaalanı sıkıntısı yaşandı. Pretoria’daki askeri havaalanına küçük olduğu ve standartlara uymadığı için inmek istemeyen pilotlara Erdoğan, “Obama’nın uçağı indiyse biz de ineriz, inin” talimatı verdi.

İŞLEM UZAR DEDİLER
Pilotlar, büyük uçağın bu havaalanına inmesinin zor olacağını ve iniş pistinin uluslararası standartlara uymadığını dile getirdi. Pilotlar çok yakın olan Johannesburg’daki uluslararası havaalanına inilebileceğini dile getirdi.

Türk yetkililer de Güney Afrikalı yetkililerden uçağın Johannesburg’a ineceğini belirterek, heyete geçiş kolaylığı sağlanmasını istedi. Ancak Güney Afrikalı yetkililer bu talebe, Johannesburg’daki havaalanına inilmesi halinde işlemlerin uzayacağını ve protokol kolaylıkları sağlanamayabileceği yanıtını verdi. Yaşanacak süreç ve tek tek pasaport ve güvenlik kontrolünden geçilmesi gibi zorluklar Erdoğan’a aktarıldı.

Bunun üzerine Erdoğan, askeri havaalanına ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’yı taşıyan uçağın iniş yaptığını anımsatarak pilotlara, “Başkan Obama’nın eşini taşıyan Air Force 2 o askeri havaalanına indi. Onlar indiyse biz de ineriz, inin” talimatı verdi.

Bu talimat üzerine uçak önceki gece geç saatlerde güvenli bir şekilde Pretoria’daki Waterkloof askeri havaalanına indi. İlk anda Johannesburg’a inildiğini sanan kalabalık heyet ise pasaport ve güvenlik kontrolü uygulamalarına maruz kalmadan doğrudan havalanına çok yakın olan otellerine götürüldü.

ANNEME DUA EDİN
Erdoğan, yaklaşık 9 saat süren Güney Afrika yolculuğunda işadamları ve basın mensuplarıyla da sohbet etti. Erdoğan, hastanede tedavi olan annesi Tenzile Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili sorulara, “Dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler