Tweete tutuklama satıra beraat!

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın “Devletin güven ve itibarının sarsılması” konulu görüş ve değerlendirmelerde bulundu.AKP döneminde sınav sistemiyle birlikte güvenin sarsıldığı bir diğer alan da güvenlik ve asayiş alanıdır diyen Aydın, “İzmir’de polis

Tweete tutuklama satıra beraat!

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın “Devletin güven ve itibarının sarsılması” konulu görüş ve değerlendirmelerde bulundu.

AKP döneminde sınav sistemiyle birlikte güvenin sarsıldığı bir diğer alan da güvenlik ve asayiş alanıdır diyen Aydın, “İzmir’de polisin eline sopa verip, asayişi sağlamada kötü örnek olanlar, durumdan vazife çıkaran palalı/satırlı güçlere davetiye çıkarmıştır.

Güneydoğu dağlarını ve şehirlerini silahlı eşkiyaya terk eden AKP, büyükşehirlerin güvenlik ve asayişini de palalı güçlere mi vermiştir? Yoksa AKP güvenlik ve asayişi de mi özelleştirmiştir? Tweet atan gençlere darbeci muamelesi yapıp tutuklayanlar, sokaklarda pala ve satır sallayan şehir eşkıyalarını salıvermişlerdir.

AKP hükümeti, bir türlü anlamadığı Gezi sürecini fırsata çevirmek için her türlü istismara başvurmuş, ama yalanları bir bir ortaya çıkmıştır. Camide içki içilmesi rezaletini ve başörtülülere saldırıyı “görüntüleri” var diye günlerce istismar eden AKP’nin tezi çökmüştür.  “Şuyu vukuundan beter” meseleleri, toplumda infial yaratmamak adına kapatması gereken iktidar, “mal bulmuş mağribi” gibi, istismarda sınır tanımamıştır.

Derinden sarstı

Aydın şöyle devam etti, “Sonuçta Camide içki ve örtülüye örgütlü saldırı olayı yalan, ama olaylarda can veren polis ve gençlerimiz acı gerçek olarak ortadadır. Hükümet ve yandaş basın ölen gençlere suç bulmaya çalışacağına, devletin şefkat elini acılı ailelere uzatmalı, yaraları sarmalıdır. Gösterici gençlere şefkat, bölücü eşkıyaya tokat göstermesi gereken Hükümet, tam tersini yapmakta devletin güven ve itibarını zedelemektedir. Darbe teşebbüsü gerekçesiyle, bir savaşta olmadığı kadar rütbeli askerin tutuklanması, gözbebeğimiz orduda bir güven kaybına yol açmıştır. Emniyetin çeşitli birimlerinde yaşanan görevden alma ve atamalar üzerinden yürütülen tartışmalar, bu güzide kuruma zarar vermektedir. AKP, MİT’i, asli görevlerinden alıkoyup, teröristle müzakere ve anlaşmayla görevlendirerek bu kuruma olan güveni de derinden sarsmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset