Tutuklu vekillere maaş yok!

Günlerdir tartışılan milletvekili maaşları ile ilgili Meclis yönetimi, kararını verdi.Meclis Başkanlığı, yemin etmeyenleri "göreve başlamamış" olarak kabul edip bu vekillerin maaşını "emanete" aldı.MECLİS YÖNETİMİ YEMİNİ ESAS ALDIGünlerdir tartışılan mill

Tutuklu  vekillere maaş yok!

Günlerdir tartışılan milletvekili maaşları ile ilgili Meclis yönetimi, kararını verdi.

Meclis Başkanlığı, yemin etmeyenleri "göreve başlamamış" olarak kabul edip bu vekillerin maaşını "emanete" aldı.

MECLİS YÖNETİMİ YEMİNİ ESAS ALDI

Günlerdir tartışılan milletvekili maaşları ile ilgili Meclis yönetimi, "yemini" esas aldı. Meclis Başkanlığı, yemin etmeyen milletvekillerini "göreve başlamamış" kabul ederek, yemin etmeyen vekillerin maaşını "emanete" aldı. Buna göre, BDP'li milletvekillerinin tümü, Silivri'de tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ile MHP milletvekili Engin Alan ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesini protesto ederek yemin etmeyen CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'e maaşları yatmadı. Geri kalan tüm milletvekilleri ise, Cuma günü itibariyle milletvekilleri maaşlarını aldı.

"GÖREV" AYARI

Milletvekili maaşları ile ilgili günlerdir süren tartışma Meclis hukukçularının çalışması ile sonuçlandı. Meclis yönetimi, "yemin mi kayıt mı" tartışması sonucunda, "göreve başlama" kriterini esas alırken, "yemin etmeyen milletvekillerinin görevine başlamadığı" kanaatine vardı. Maaş ödemeleri de bu görüş üzerinden gerçekleştirildi.

SİLİVRİ VE KCK'YA MAAŞ YOK

BDP'liler, Meclis'i boykot kararı kapsamında kayıt yaptırmazken, Silivri'de tutuklu bulunan Haberal, Balbay ve Alan ise, avukatları aracılığıyla kayıt yaptırdı. Kaydını yaptıran CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, Haberal ve Balbay'ın tahliye edilmemesini protesto ederek, CHP grubunun yemin etmesine rağmen yemin etmeme kararını sürdürdü. Meclis yönetimi, bu vekillerin "yemin etmedikleri için göreve başlamadıkları" kanaatine ulaşarak maaşlarını banka hesaplarına yatırmadan "emanete" aldı. Milletvekillerinin yemin etmemelerinin devam etmesi durumunda maaşların "emanette tutulmaya devam edeceği", yemin ettikleri anda ise, banka hesaplarına toplu ödeme gerçekleştirileceği belirtildi.

43 BİN LİRA ÖDEME YAPILDI

Aylık 10 bin 600 lira maaş alan milletvekillerinin maaşları, memur maaşlarındaki yüzde 4 oranındaki temmuz artışı ile 11 bin liranın üzerine çıktı. Buna göre, yeni vekillere, milletvekili seçilmelerinden itibaren 43 bin 400 bin lira tutarında 123 günlük maaş ödemesi gerçekleşti. Eski vekillerin hesaplarına ise 33 bin lira yatırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset