Türkkan: AKP'lilerinde kasedi var!

Türkiye'de halen çok sayıda kasetin bulunduğunu iddia edilirken en ilginç iddia ise MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Türk siyasetinin tarihinin en büyük çirkinliğini yaşadığını anlatan Türkkan, MHP'li vekillerin kasetlerinin çıktığı dönemde AK Pa

Türkkan: AKP'lilerinde kasedi var!

Türkiye'de halen çok sayıda kasetin bulunduğunu iddia edilirken en ilginç iddia ise MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Türk siyasetinin tarihinin en büyük çirkinliğini yaşadığını anlatan Türkkan, MHP'li vekillerin kasetlerinin çıktığı dönemde AK Partili bir bakanla yaşadığı diyalogu anlattı, aynı kameralar AK Parti grubuna gönderilse çoğunun Meclis'e gelemeyeceğini iddia etti.

"TÜRKİYE'DE ÇOK SAYIDA KASET VAR"

Türkiye istihbaratını değerlendiren ve İran'ın burada önemli bir aktör olduğunu söyleyen Ali Öner, Hakan Fidan'ın MİT'in başına gelmesinin ardından Mossad'ın İran nedeniyle karşı çıktığını söyledi. İstihbarat savaşlarına da dikkat çeken Öner, Türkiye'deki kaset furyasını değerlendirdi, halen çok sayıda kasetin bulunduğunu iddia etti. Öner şunları söyledi:

"Hakan Fidan'ın MİT'in başına getirildikten sonra Mossad'ın tepkisiyle ilgili haberler yer aldı. Mossad neden Hakan Fidan'dan rahatsızlık duydu. Bizim istihbaratımızda İngilizler, Almanlar ve daha sonra Amerikalılar etkin olmuştur. Öyle bir istihbarat biçimi var. Piyasada bir çok kaset var, sadece hükümetin değil Fethullah Gülen'in değil. Şu anda bir çok grup var ve bunlar zamanında dinleme yapmışlar, kasetler var. Tartışmalar işte bu kasetlerin üzerinden gidiyor. İşin içinde iktidar var, Fethullah Gülen var, devletin içinde eski Kemalist diye tabir edilen bazı vesayet grupları var. Bunlar devletin içinden tamamen tasfiye edilmedi. Bunların elinde de fişledikleri, kasete aldıkları kesimler var. Neredeyse Türkiye'de tüm STK'lar hakkında kasetler var. MHP'li vekillere ilişkin kasetler çıktığında da söyledim Türkiye'de çok sayıda kaset var.

"AK PARTİ GRUBU'NDA KASET İDDİASI"

Gecenin en ilginç iddiası ise MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Halen çok sayıda kasetin bulunduğunu ve bir kısmının ortalıkta dolaştığını söyleyen Türkkan, MHP olarak bu siyasete alet olmayacağız dedi. Türkkan şunları söyledi:

"MHP olarak o dönemdeki kasetleri çok merak etmedik, zira biliyordum. Bizim partimizin önünde siyah arabaları, görüntü alan arabaları kimler gönderiyorsa işte onlar.  Bugün cemaat ile iktidar arasındaki karşılıklı suçlamalarda bizi teyyit ediyor zaten. Ancak şu var ki Türk siyaset tarihi 1923'ten beri bu kadar çirkinliğe alet olmamıştı. Fişleme, kaset bunlar tartışılabilir ama bu kadar çirkinliğin sergilendiği bir olaya şahit olmamıştı. Şimdi başka başka kişilerinde kasetlerin çıkabileceği söyleniyor. Bazı kasetlerin ortada dolaştığı söyleniyor ama biz MHP olarak siyaset ile ilişkisi olmayan fişleme, kaset ve ses kayıtlar gündemimizde olmayacaktır. Siyasetin bu kadar çirkinleşmesine müsade etmeyeceğiz."

"AK PARTİ GRUBU OTURAMAZ"

MHP'yi takip eden kameralar AK Parti grubunu takip etse, hiç biri Meclis'te oturamaz diye konuşan Türkkan, hala aynı fikirde olduğunu söyledi. İşte Türkkan'ın AK Parti'de bazı milletvekilleriyle ilgili o ilginç sözleri:

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendi bölgeminde bir milletvekili olan bakana gittim. Bana şunu söyledi: Abi nasıl oldu bu kasetler. Çok zor dedim yani, siyasette de böyle şeylerle karşılaşmak çok zor. Bana yapmasaydılar abi dedi. Ben şunu söyledim bu tavra karşılık olarak. Bakın şu kameraları, şu Meclis'te bulunan sizin grubunuza göndersem. Kaçınız o Meclis'te oturacak, çok merak ediyorum dedim. Hala da o fikrimin arkasındayım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler