Türkiye'ye ağır suçlama

İran’ın eski Dışişleri Bakanı Manuçer Muttaki, Türkiye’yi ABD ve AB’nin dikte ettiği politikalara boyun eğmekle suçladı.Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre Muttaki, Türkiye’ye bağımsız ve şeffaf bir dış politika izleyip ABD ve AB ülkelerinin dikte ettiği

Türkiye'ye ağır suçlama

İran’ın eski Dışişleri Bakanı Manuçer Muttaki, Türkiye’yi ABD ve AB’nin dikte ettiği politikalara boyun eğmekle suçladı.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre Muttaki, Türkiye’ye bağımsız ve şeffaf bir dış politika izleyip ABD ve AB ülkelerinin dikte ettiği politikalara boyun eğmekten vazgeçme çağrısında bulunarak, “Türkiye’yi yönetenler pozisyonlarını düzeltmeli ve fırsat kaçmadan önce seffaf bir dış politika izlemelidir” dedi.

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren eski İran Dışişleri Bakanı, “Ankara ABD ve AB’nin isteklerine uyup, siyasi prestijini harcayarak çelişkili politikalar ve tavırlar sergilemeye devam edebileceğini düşünüyor. Türkiye ifade özgürlü taraftarı olduğunu iddia ediyor. Öyleyse niçin Suriye halkını desteklediğini savunurken, hükümetlerinin tiranlıklarına karşı gösteri yapan Yemen ve Bahreyn halklarını desteklemiyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset