"Türkiye'nin bölünmesi kaçınılmaz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, etnik ve mezhep ayrımcılığının bölgedeki birçok çatışmaya sebep olduğunu belirtti.Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istemek i

"Türkiye'nin bölünmesi kaçınılmaz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, etnik ve mezhep ayrımcılığının bölgedeki birçok çatışmaya sebep olduğunu belirtti.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istemek için partisinin Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda düzenlediği mitinge katıldı. Konuşmasının başında, 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hüseyin Sözlü ve MHP’li ilçe başkanlarını tebrik eden Bahçeli, Adanalılara da teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı’nı artık halkın seçtiğini belirten Bahçeli, daha önceki seçim sistemine ve darbelere dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin her daim sancılı, muhtıralı ve darbeli olduğunu ifade eden Bahçeli, bu tip olayların Türkiye’nin istikrarını, ekonomisini bozduğunu anımsattı. 1980 ihtilali öncesindeki Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bahçeli, ana muhalefet ve iktidar partisinin birer adayla seçime girerek, inatlı bir yarış oluşturduğunu ve seçimin 5 ay 17 gün sürdüğünü anlattı. Sonrasında 12 Eylül ara rejimiyle karşı karşıya gelindiğini kaydeden Bahçeli, darbe sonrası yaşanan zulümlere de değinerek, AK Parti’ye oy vermiş halkın da iyi düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı. Devlet Bahçeli, “Halbuki Başbakan olarak seçime gireceği yerde, ‘Aziz milletim, 3 aday var. Bunlardan biri benim, biri siyasi partinin genel başkanı, diğeri bilim ve diplomaside önemli hizmetler sunmuş bir memleket evladı, ben de başbakanım. Öyleyse şartlar eşit değil, ben başbakanlıktan ayrılıyorum, diğerleri gibi sadece aday oluyorum’ diyeceği yerde ve bu arada MHP’nin müracaatını yüksek seçim kurulu aracılığıyla reddettirerek, Başbakan sıfatıyla adaylığını sürdürüp devletin tüm imkanlarını kendi lehine kullanmaya başlamıştır” diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na “Kahirelisin” denilerek ayrımcılık yapıldığını ifade eden Devlet Bahçeli, Atatürk’ün Selanikli olduğunu belirterek “Cesareti olmadığı için dil uzatamıyor. Ama laf oraya ulaşsın diye Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin Bey’in Kahire’de doğduğunu söylüyor. Yeri geliyor ülkücü kardeşimden oy istiyor. Şimdi Adana’dan sesleniyorum Recep Tayyip Erdoğan, sen ülkücünün kardeşi olamazsın. Mektup okuyarak üç beş kişiye iş bulma aldatmacasıyla ülkücü kardeşliğinden vazgeç. Senin kendinden başka kardeşin yok zaten ortada. Her türlü suçlamayı yapıyor, seçim dönemi geldi mi bir ülkücü kardeşlik sevdası tutuyor. Aslı yok, dibi yok. Ama şimdi örtülü tarzda bir şey söylüyor. MHP, Adana’da 8-9 Şubat 1969 tarihinde yapılan büyük bir kurultayla MHP olmuştur. MHP’nin kurucu genel başkanı Türk İslam Dünyası’nın lideri merhum Alparslan Türkeş’tir. Haydi kalk yüreğin varsa Adana’ya bir kez daha gel, Alparslan Türkeş Lefkoşe’de doğdu, bu memleketin evladı sayılamaz de bakayım ne oluyor?” ifadelerini kullandı.

Partililerinden destek isteyen Bahçeli, “Pazar günü sandığa gidecek misiniz? Gidemeyenleri sırtınıza alıp götürecek misiniz? Oyunuzu oradaki 3 resimden Ekmeleddin İhsanoğlu’na mührünüzü vuracak mısınız? Allah hepinizden razı olsun, zaten Adanalı olmak bu” dedi. Adaletsizliğe mühür vurulduğunu ve ayrımcılığın yapıldığını savunan Devlet Bahçeli, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun proje adayı olduğunu ve “Memleketin çocuğu olmadığı” söylemlerine sert bir dille karşı çıkarak, kışkırtma yapıldığını öne sürdü. Etnik ve mezhep ayrımcılığının bölgede birçok çatışmaya neden olduğunu söyleyen ve IŞİD örneği veren Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: “Hangi partiden olursak olalım. Hangi partiye oy vermiş olursak olalım, bunlar ülkenin yönetiminde inandığınız partileri iktidar yapmak için sizin her türlü gayreti göstermeniz gereken en temel hakkınızdır ama devlet başkanlığını mezhep temelli ayırırsanız, etnik temelli kışkırtırsanız ve farklı farklı davranışlara götürürseniz, Türkiye’nin çatışması, bölünmesi kaçınılmazdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler