Türkiye’den Ukrayna’ya destek

Ukrayna ziyaretinde mevkidaşı Yatsenyuk’la ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, "Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımaktadır. Kırım, Ukrayna topraklarının bir parçasıdır. Rusya’nın Ukrayna, Kırım ve Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tuta

Türkiye’den Ukrayna’ya destek

Ukrayna ziyaretinde mevkidaşı Yatsenyuk’la ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, "Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımaktadır. Kırım, Ukrayna topraklarının bir parçasıdır. Rusya’nın Ukrayna, Kırım ve Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tutama karşı ortak bir tavrı benimsiyoruz" dedi.

Rusya’nın “ateşkes sağlansa bile Halep’e saldırılarını sürdüreceği” açıklamasına da tepki gösteren Başbakan, "Münih’te varılan anlaşmaya rağmen saldırılarına devam eden Rusya’nın niyetinin barış istememesini, daha çok katletmek, daha çok saldırmak ve rejimi ayakta tutmak olduğunu görüyoruz. Biz Türkiye olarak Suriye ve Halep’teki kardeşlerimizin yanında olacağız, kendilerine insani yardım göndermeye devam edeceğiz. Rusya’nın piyonu gibi davranan YPG saldırılarına devam ederse onlara en güçlü şekilde karşılık vereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şuan hiç bir Türk askeri unsurunun Suriye’de olmadığını da ifade ederek, “Türkiye uluslararası hukuka saygı gösterir ama kendi güvenliği için gerekli hiçbir adamı atmaktan da çekinmez” dedi.

Türkiye hemfikir olduklarını anlatan Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ise, Rusya’nın her zaman yalan söylediğini, Rusya’ya hiçbir zaman güvenilmeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset