Türkiye'den 10 yıllık maaşını istedi

Milletvekili seçilen ve ABD vatandaşı olduğu için üyeliği düşürülen Merve Kavakçı, geçmiş maaşlarını istiyor.Milletvekili seçilen ve ABD vatandaşı olduğu için üyeliği düşürülen Merve Kavakçı, 43 aylık milletvekili maaşı ile 10 yıllık emekli milletvekili m

Türkiye'den 10 yıllık maaşını istedi

Milletvekili seçilen ve ABD vatandaşı olduğu için üyeliği düşürülen Merve Kavakçı, geçmiş maaşlarını istiyor.

Milletvekili seçilen ve ABD vatandaşı olduğu için üyeliği düşürülen Merve Kavakçı, 43 aylık milletvekili maaşı ile 10 yıllık emekli milletvekili maaşını istiyor.
 

43 aylık vekil maaşı + 10 yıllık emekli maaşı
1999'da FP'den İstanbul milletvekili seçilen ve türbanı nedeniyle Genel Kurul'da yemin ettirilmeyip, Türk vatandaşlığından da çıkarılarak vekilliği düşürülen Kavakçı, avukatı aracılığıyla Meclis Başkanlığı'na başvurarak haklarının iadesini talep etti.

Kavakçı 1999 Mayıs ayı ile Kasım 2002 arasındaki 43 aylık milletvekili maaşını ve 2002-2012 arasındaki 10 yıllık emekli maaşını istiyor. Bu talebin toplam tutarının trilyon lirayı bulacağı hesaplanıyor.

YEMİN EDEREK ABD VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

 Kavakçı, bugüne kadar üç evlilik yaptı. Önce ABD'de Ürdün asıllı ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab ile evlendi ve yemin ederek ABD vatandaşı oldu. 17 Haziran 1993'de ise boşandı.

 

1999'da Türkiye'ye dönüp Sivaslı iş adamı Bekir Lütfü Yıldırım ile evlendi. Daha sonra ikinci eşinden de boşandı. 2010'da ise eski milletvekillerinden Nadir İslam'ın oğlu doktor Cihangir İslam ile üçüncü evliliğini yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler