Türkiye'de 3 Parti birleşiyor

Haber61 – Haber  Servisi – Türkiye tüm hızıyla 7 Haziran seçimlerine giderken flaş bir iddia ortaya atıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifak yapacağı öne sürüldü. Ankara kulislerinde konuşulan bu i

Türkiye'de 3 Parti birleşiyor

Haber61 – Haber  Servisi – Türkiye tüm hızıyla 7 Haziran seçimlerine giderken flaş bir iddia ortaya atıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifak yapacağı öne sürüldü. Ankara kulislerinde konuşulan bu ittifaka BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız" dedi.

Gürhan, "Türkiye bir kaos ortamı içerisinde. Ülkemiz bölünme noktasına getirilmiş, ülkenin ekonomik anlamda 2015 seçimlerinden sonra bir çöküntü yaşayacağı uzmanlar tarafında tespit edilmiş. Ülkemizin bu durumda olmasından hiç kimse memnun değil.

Ben bütün vatanseverlere, bizim yanımızda olmuş ve sonradan kırgınlık yaşamış, herhangi bir sebeple bizlerin yanından ayrılmış bütün arkadaşların Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi adına "büyük buluşmada" yer almasında yarar görüyorum."ifadelerine yer verdi.

Ankara Kulislerinden Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; bu birleşme 1990 yıllardaki “ Milli Cephe” birleşmesi gibi olacağı öğrenildi. Birleşmede aday gösterilecek iller sıralamasında Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt’a öneminin altını çizildi. Gümüşhane ve Bayburt’ta MHP’nin bir önceki seçimlerde 1. parti çıkması son seçimlerde 2. sıraya düşmesi nedeni ile adayların birleşmesi ile yeniden güçlenecekleri düşünülüyor.

Bir diğer pilot il ise Konya, Milli Görüş hareketinin efsane lideri Merhum Necmettin Erbakan Milli Selamet Partisinin ilk fitilini bu kentte yakmıştı. Konya’da Milli Görüş 2002 seçimlerine kadar hep 1. çıktı. 7 Haziran seçimlerindeki birleşmede yine aynı zafer hedeflenecek.

BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazııcıoğlu’nun Sivas ve Kahramanmaraş kentlerinde aldığı destek her dönem biliniyordu. Bu illerde de gösterilecek adayların ittifak olursa BBP ağırlıklı olacağı ve seçime girileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset