"Türkiye tarihin en güçlü konumunda"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti’nin ilçe kongresine katılmak için Söke’ye geldi. Bozkır, "Türkiye’de şu anda Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına erişmiş vaziyetteyiz" dedi.AK Parti ilçe kongresinde konuşan AB Bakanı

"Türkiye tarihin en güçlü konumunda"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti’nin ilçe kongresine katılmak için Söke’ye geldi. Bozkır, "Türkiye’de şu anda Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına erişmiş vaziyetteyiz" dedi.

AK Parti ilçe kongresinde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına gelmiştir. Bununla iftihar ediyoruz. Bunu buradan daha ileriye götürmek bir kayayı kan ter içerisinde o tepeye çıkartan insanların rehavete kapılmaması, bölünmemesi, enerjisini ve imanını kaybetmemesi gerekiyor. Eğer o kaya oradan aşağıya inerse, ne biz de onu tekrar oraya çıkartabilecek güç ne de imkan bulabiliriz" dedi.

"TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ HALE GELDİ"

Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir konuma geldiğini kaydeden Bozkır, "Artık Türkiye güçlü olan, bölgesinde güçlü olan, gerçekten artık konular tartışılırken tebliğ edilen değil, uluslararası, bölgesel ve ekonomik konularda görüşü sorulan ve görüşü sorulmadan karar alınamayan bir ülke haline geldi" diye konuştu.

"AHMET DAVUTOĞLU G-20 TOPLANTILARINA BAŞKANLIK EDECEK"

Türkiye’nin dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu G-20’nin dönem başkanlığını devraldığını hatırlatan Bozkır, şunları söyledi: "G-20 bugün Birleşmiş Milletler’in yerini alacak, çok önemli bir oluşumdur. Dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu, ekonomik olarak başlayan ama bunun ileride siyasi konulara geçeceği çok önemli bir yapı. Türkiye bunun bir yıl başkanlığını yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu bütün dünyanın gözünün dikildiği, önemli ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen G-20 toplantılarında başkanlığı bizim Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yapacak. Türkiye’nin tüm katettiği mesafeler ortada görünüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset