Türkiye seçim olaylı başladı

Muş Karaağaç İlköğretim Okulu'nda ellerinde onlarca zarf ile yakalanan korucular HDP il eş başkanları ve adaylara saldırdı.  İstanbul Bahçelievler Emlak Konut Lisesi 1242 nolu sandıkta mühür basılmış oy pusulaları çıktı. -Muş'ta toplu oy kullanımı ve sald

Türkiye seçim olaylı başladı

Muş Karaağaç İlköğretim Okulu'nda ellerinde onlarca zarf ile yakalanan korucular HDP il eş başkanları ve adaylara saldırdı. 
 

cg4cwtixiaabeqn(1).jpg

İstanbul Bahçelievler Emlak Konut Lisesi 1242 nolu sandıkta mühür basılmış oy pusulaları çıktı. 
cg4aoxxw0aafrft(1).jpg

-Muş'ta toplu oy kullanımı ve saldırı iddiası var.

-Bingöl Ilıcalar beldesi Elmalı köyünde ve Muş Hasköy'de HDP müşahitlerine izin verilmedi.

-Mardin Koçhisar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sandık görevlileri AKP İlçe Başkanı tarafından tehdit edilince tutanak tutuldu.
 

cg4qfdlu8aer6iv.jpg

-HDP Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, Samsun Belediye İlköğretim Okulu'nda bir kişinin AKP mührü basılı oy pusulası ile yakalandığını söyledi.

-Ankara Batıkent Kız Meslek Lisesi'nde AKP'liler müşahitleri tehditlerle çıkartmaya çalışınca tartışma çıktı, müşahitler çıkmayı kabul etmeyince, sınıfa alındı.

-İzmir'de bazı okulların bahçelerine HDP aleyhine düzenlenmiş imzasız bildirilerin dağıtıldığı belirtildi.

-Batman İnsan Hakları Derneği'nin twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre , Batman'daki hastanelere sandık kurulmadı. Hastalar oy kullanamıyor.

-@EzilenlerinhukukuHB adlı twitter hesabına göre İstanbul Eyüp'te Suriyeliler oy kullanmaya çalışırken yakalandı. Olayla ilgili tutanak tutuldu. 
 

fvbfvv.jpg

 

-‏@siradanbiroteki adlı kullanıcının twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Maltepe Gülensu i.ö.o'da 2300 no'lu sandık başkanı kanuna aykırı olarak seçmenle oy verme alanına giriyor. Tutanak tutuldu.

-‏@ciziRtili adlı kullanıcıya göre Bingöl'ün Hamamlar beldesine bağlı Alatepe, Çobantaşı, Elmalı ve Yenibaşlar köyünde askerler sandıklara el koydu.

-Antalya Muratpaşa Ramazan Savaş okulunda bir Suriyeli oy atarken yakalandı yasal işlem yapıldı.

-Gözlemci olarak okulları gezen Şanlıurfa Barosu avukatlarına taşlı saldırı: 8 yaralı 
fddfgf.jpg

-Mardin Midyat'ta Norveç heyeti okulları gezemeyecekleri söylenerek engelleniyor Eskişehir

- AKP yöneticisi 2 zihinsel engelli kişiyle beraber sandığa girerek onlar yerine oy kullandı

-İzmir Ali Kuşçu İlköğretim Okulu önüne kimliği belirsiz kişilerce HDP karşıtı bildiriler bırakıldı


-Urfa-Siverek yolundaki Mehmetçik İlkokulu'nda HDP müşahitleri gözaltına alınmak isteniyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar Muratlı Köyuüde HDP müşahitlerine saldırıp dısarı çıkardılar.

-Gemlik'te mükerrer oy kullanan AKP'li Belediye meclis üyesi oğlu  tespit edildi.

-Gaziantep'te oy çalındı iddiası ortalığı karıştırdı. Partililer birbirine girdi. Polis biber gazı kullandı

-Bismil Ziya Gökalp Okulu önünde plakasız akrep tipi zırhlı araç bulunduruluyor.

-Gebze İmam Hatip Lisesi'nde 1121 nolu sandığın bulunduğu odadaki sınıf tahtasında, seçmenler 'Oylar AK Parti'ye, 28 Şubat'ı unutma' mesajıyla karşılaştı. CHP'li sandık görevlileri karşılaşılan durum üzerine polise tutanak tutturdu ve okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Sandık görevlileri, okul müdürlerinin sınıfları kontrol edip temiz bir şekilde sandık başkanlarına teslim etmesi gerektiğini belirtiyor.

-Van'ın Gürpınar İlçe Kaymakamı ve Jandarma Komutanını Sandık başında oturmuş çay içiyorlar.

-Siirt’te İHD temsilcilerinin okullara gözlemci olarak girmesine izin verilmiyor. -İstanbul Gültepe Harmantepe İlkokulunda bir AKP milletvekili adayı okulu dolaşarak AKP propagandası yaparken kovuldu.

-İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Gazikent İlköğretim Okulu 3316 numaralı sandıkta evet mührü çalındı.

-Dikmen'de Sokullu Mehmet Paşa İlk Öğretim Okulu, 1 polis memuru 3 kere oy kullanmaya çalıştı. Halkevleri Twitter hesabından paylaşılan bir bilgiye göre, Ankara Dikmen'de Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu'nda bir polis memuru 3 kere oy kullanmaya çalışırken yakalandı. Aynı şekilde Halkalı TOKİ Okulu’nda görev belgesinin fotokopisiyle oy kullanmaya çalışan polis engellendi. Polis belge aslının olmadığını iddia etti.

-Maltepe İHL’de AKP sandık kurul üyesi, 2 kez oy kullanırken yakalandı. -Samsun Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda 1250 nolu sandıkta seçmenler ve sandık görevlileri arasında kavga çıktı. Oy kullananlar imza atmadan çıkmak istedi sandık görevlileri engel oldu.

-Ankara Şereflikoçhisar’da, zihinsel engelli vatandaşa yanında AKP’lilerle oy kullandırıldı. Avukatlar müdahale etti, oy geçersiz sayıldı, tutanak tutuldu.

-Ankara Akyurt’ta okulları gezen bir heyet: “17’den önce tüm seçmenler oy kullanırsa sayım başlasın”

-Ankara Akyurt Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda bir bedensel bir degörme engelli seçmene eşlik etmek isteyen AKP’lileri müşahitler engelledi. -İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Erhan Gedikbaşı Lisesi’nde zarflarda mühür eksikliği tespit edildi. (İleri)

-Konya’da yaşı tutmamasına rağmen oy kullananlar yakalandı.

-İstanbul’da İBB Barbaros Hayrettin İlköğretim Okulu, 1383 nolu sandıkta 3 yerine 4 ve siyah yerine kırmızı mühür çıktı.

-Halkalı TOKİ Okulu’nda 142 fotokopisi ile oy kullanmaya çalışan polis engellendi. Belge aslının olmadığını iddia etti.

- İstanbul Hüseyin Avni Kurşun Okulu’nda başka sandıkta görevli bir kişi kendi sandığında oy kullandı. Bir oy yakılacak.

- Bursa Atatürk Anadolu Lisesi 1240 sandıkta mükerrer oy kullanıldığı tutanakla kayıt altına alındı. (ETHA) - Çanakkale Anadolu Lisesi’nde bir sandık başkanı engelli diye bir kişiye sandığın dışında oy kullandırdı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler