Türkiye ile Tunus arasında anlaşma

 Anlaşma, Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam ve Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük katılımıyla Tunus Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği'ne Üye Ülkelerle İlişkiler Müdürü Tahir eş-Şerif ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yard

Türkiye ile Tunus arasında anlaşma

 

Anlaşma, Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam ve Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük katılımıyla Tunus Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği'ne Üye Ülkelerle İlişkiler Müdürü Tahir eş-Şerif ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Harun Tuncer tarafından imzalandı.
 
İki ülke arasında ortak işbirliğine hukuksal bir çerçeve çizilmesini hedefleyen anlaşma, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yerel kaynakların değerlendirilmesine ilişkin projeleri destekliyor.
 
TİKA'nın koordine bürosunun uygulamaya koymayı üstlendiği ortak işbirliği projeleri, teknoloji transferini kolaylaştırmak, teknik destek sağlamak ve karşılıklı tecrübe aktarımını kapsıyor.
 
Anlaşma ayrıca, tarım, gıda sanayi, kırsal kalkınma, su kaynaklarının geliştirilmesi, KOBİ'lerin desteklenmesi, altyapı, enerji, turizm, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında işbirliğini hedefliyor.
 
Söz konusu anlaşmanın 15 Eylül 2011 tarihinde Türkiye ile Tunus arasında imzalanan ''Dostluk ve İşbirliği Anlaşması''nı desteklediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler