Türkiye'den ABD'ye sert tepki!

"Kabul edilemez"

Türkiye'den ABD'ye sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD'nin Türkiye ile PYD/YPG'yi eşitleyen açıklamaları kabul edilemez." dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi. Kalın basın toplantısında yaptığı açıklamada ABD'ye tepki göstererek "Türkiye ile PYD/YPG'yi eşitleyen açıklamalar kabul edilemez." dedi.

İbrahim Kalın'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bu pazar günü başlamak üzere cumhurbaşkanı Çin'de yapılacak G20 liderler zirvesine katılacak. G20'nin önemli bir siyasi gündemi var. Cumhurbaşkanımız'ın çok yoğun bir programı olacak. Çin, Japonya, , Rusya Başkanlarıyla BM Genel Sekreteri ile görüşecek. TSK sınır güvenliğini sağlamak için başlatılmıştır. Operasyonun öncelik amacı buradaki terör örgütlerinden temizlenmesidir. ABD'nin Türkiye ile PYD/YPG'yi eşitleyen açıklamalar kabul edilemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler