"Türkiye Başı Dik Küresel Bir Güç"

 Ekonomiye değinen Bakan Eroğlu, Yunanistan'ın iflas ettiğini, sırada ise İspanya, Portekiz ve İtalya'nın olduğunu söyledi. Siyasi istikrar olmadıkça ekonomik istikrarın olmayacağını dile getiren Bakan Eroğlu, "Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. 100 l

"Türkiye Başı Dik Küresel Bir Güç"

 

Ekonomiye değinen Bakan Eroğlu, Yunanistan'ın iflas ettiğini, sırada ise İspanya, Portekiz ve İtalya'nın olduğunu söyledi. Siyasi istikrar olmadıkça ekonomik istikrarın olmayacağını dile getiren Bakan Eroğlu, "Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. 100 lira borçlanıp 63 lirasını günü geçmeden ödüyorduk. Hatta 2003'te bütçe gelirlerinin yüzde 90'ı faiz ödemelerine gidiyordu. Allah'a çok şükür nereden nereye geldik. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'ten tek rakamlara indi" diye konuştu.

ENFLASYON CANAVARI KALMADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, artık Türkiye'de enflasyon canavarı diye bir tabirin kalmadığını, 26.sırada bulunan ekonomiyi, 16 sıraya taşıdıklarını dile getirdi. Bakan Eroğlu, 2023 yılında kişi başına düşen gelirin 25 bin dolar, ihracatın ise 500 milyon dolar olarak hedeflendiğini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset