Türkeş'den sonra kıran kırana liderlik savaşı

 Onuncu Olağan Büyük Kurultay’ına hazırlanan MHP’de Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak. Kurultay’da, 15 yıldır partinin başında bulunan Devlet Bahçeli’nin karşısına güçlü şekilde çıkmaya hazırlanan eski bakanla

Türkeş'den sonra kıran kırana liderlik savaşı

 

Onuncu Olağan Büyük Kurultay’ına hazırlanan MHP’de Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak.
 
Kurultay’da, 15 yıldır partinin başında bulunan Devlet Bahçeli’nin karşısına güçlü şekilde çıkmaya hazırlanan eski bakanlardan ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın şansı oldukça yüksek görünüyor. MHP’de yarışa “Değişim ve Şimdi” sloganı ile katılacak olan ve uzun bir süredir genel başkan adaylığı için hazırlanan Aydın, AKP ve CHP tabanındaki milliyetçi oyları da hedefliyor. Yüce Divan’da beraat etmesinin ardından 12 Haziran seçimlerinde Trabzon’dan Meclis’e giren Aydın, Bahçeli ve ekibini, partiyi milliyetçi çizgisinden uzaklaştırmak ve AKP’nin yedeğine düşmekle eleştiriyor.
 
Başkent’teki MHP kulsilerinde, partinin önümüzdeki pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştireceği kurultayda genel başkanlık için aday olacak diğer isimlerin pek çoğunun yarıştan çekileceği beklentisi ağır basıyor. Bu durumda Devlet Bahçeli karşısında Koray Aydın tek rakip olarak beliriyor.
 
MHP geleneği arkasında
 
MHP tabanı üzerinde etkisi olan Ümit Özdağ, Aydın’a desteğini açıkça sunan isimlerden. Bunun yanı sıra eski bakanlardan Hüsnü Yusuf Gökalap, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış ile ülkücülerin  Ozanı Arif de Koray Aydın’ın genel başkan adaylığını destekliyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler