Türkeş listeye girecek mi ?

Partilerin, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olarak açıklayacağı isimlerin listesi, bugün en geç saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. AK Parti'de listeye son şekli verilirken, Tuğrul Türkeş'in aday gösterilip gösterilmeyeceği merak

Türkeş listeye girecek mi ?

Partilerin, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olarak açıklayacağı isimlerin listesi, bugün en geç saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. AK Parti'de listeye son şekli verilirken, Tuğrul Türkeş'in aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olacak isimler için AK Parti'de 14 Eylül'den beri sürdürülen çalışmalar, bugün de devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan üst kurul, listelere nihai şeklini veriyor. Listelerde Doğu ve Güneydoğu illerinden aday olacak isimler üzerinde detaylı bir çalışmanın sürdürüldüğü biliniyor. AK Parti, 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde Hakkari, Iğdır, Tunceli, Şırnak, Ağrı'dan milletvekili çıkaramamıştı. Bu iller, üzerinde yoğun bir çalışma hakim. Yüksek Seçim Kurulu, milletvekili aday listelerinin teslim tarihini bugün (18 Eylül) olarak açıklamıştı. Listeler, saat 17.00'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız Seferinoğlu tarafından YSK'ya teslim edilecek.

TÜRKEŞ, AK PARTİ'DEN ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek yaklaşık 40 dakika AK Parti Genel Merkezi'nde kalmıştı. Partiden çıkışı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkeş, adaylık teklif edilip edilmediği konusunda "Bu konuları konuşmayalım" açıklamasında bulunmuştu.

Türkeş, bugün yaptığı yazılı açıklamayla, "MHP'de gelişen şartlar ve Türk siyasetinde içinde bulunduğumuz durum itibariyle MHP üyeliği ve TBMM grubu üyeliğinden istifa ettim" açıklamasında bulunmuştu.

Türkeş'in AK Parti'den aday gösterilip gösterilmeyeceği ise merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler