Türk diplomatlar için Kanada'da anıt

Kanada'nın başkenti Ottawa'da ASALA terör örgütü tarafından öldürülen Türk diplomatlar için yapılan anıt açıldı. Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomaltlarının anısına Kanada'da yapılan anıtın açılışını Dışişleri Davutoğlu yaptı. Dı

Türk diplomatlar için Kanada'da anıt

Kanada'nın başkenti Ottawa'da ASALA terör örgütü tarafından öldürülen Türk diplomatlar için yapılan anıt açıldı. Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomaltlarının anısına Kanada'da yapılan anıtın açılışını Dışişleri Davutoğlu yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin, görevleri başında iken ASALA'nın diplomatlarını asla unutmayacağını söyledi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird'in davetlisi olarak bu ülkede bulunan Davutoğlu, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği Askeri Ataşesi iken 1982 yılında Ermeni terör örgütü ASALA militanlarınca öldürülen Kurmay Albay Atilla Altıkat ve diğer Türk diplomatları anısına Ottawa'da yaptırılan anıtı açtı. Açılışa Kanada Dışişleri Bakanı Baird de katıldı.

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Burada konuşma yapan Davutoğlu, anıtın, görevi başında can veren tüm terör kurbanı diplomatların anısına yapıldığını söyledi. Anıtın yapımının tamamlandığı günlerde ABD'nin Trablus Büyükelçisi'nin de öldürüldüğünü hatırlatan Davutoğlu, Albay Altıkat'ın öldürüldüğü 27 Ağustos tarihinin, aynı zamanda topraklarında ilk uluslararası terör saldırısına şahit olan Kanada toplumu için de önemli olduğunu vurguladı. "Bu anıt, terörün kınanmasının anıtıdır" diyen Davutoğlu, anıtın yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

ÖLDÜRÜLEN ALBAY'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI DA TÖRENE KATILDI

Törene katılan ASALA tarafından öldürülen Albay Altıkat'ın eşi Ayla Altıkat ve çocukları Göker ve Zeynep de katıldı.. Törende konuşan Kanada Dışişleri Bakanı Baird de Albay Atilla Altıkat'ın öldürülmesinin son derece üzücü olduğunu belirtti.

BÜYÜKELÇİLİKTE ANMA TÖRENİ

Anıt açılışının ardından büyükelçilik binasına geçen Davutoğlu, burada Albay Altıkat için düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin ardından Davutoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı Baird ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Görüşmede, Suriye ve İran konusu ele alınırken, iki bakanın ticari ve ikili ilişkileri geliştirme kararı aldıkları belirtildi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kanada'dan New York'a geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset