Tüm gözler yeni kabinede!

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığının ardından gözler, yeni kabineye çevrildi. Davutoğlu’nun kuracağı hükümette yer alacak isimlerle ilgili AK Parti’de iki önemli kriter işleyecek.Öncelikle kabine dışı kalacak isimlerin, paral

Tüm gözler yeni kabinede!

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığının ardından gözler, yeni kabineye çevrildi. Davutoğlu’nun kuracağı hükümette yer alacak isimlerle ilgili AK Parti’de iki önemli kriter işleyecek.

Öncelikle kabine dışı kalacak isimlerin, paralel yapıyla yeterince mücadele etmeyen bakanlar olacağı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan’ın özellikle vurguladığı; “paralel yapı” ile mücadeleyi kontrollerinde bulunan bürokrasiye taşıyıp yeterli temizliği yapmayan isimlerin kabine dışında kalacağı ifade ediliyor. Yeni kabinede, “üç dönem” de önemli bir ölçüt olarak değerlendirmelerde öne çıkacak.

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan’ın durumları özel olarak değerlendiriliyor. Ekonomi yönetiminde bir değişiklik olmayacağı yönünde güçlü sinyaller geliyor. Bu çerçevede Ali Babacan’ın görevine devam edeceği beklentisi yüksek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler