TS şampiyonluğu hak ediyor

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener dün akşam Trabzon’a geldi. AK Parti’den ayrılarak kendi partisini kuran Şener bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basınla söyleşi yaptı. 11.00’de yapılması beklenen toplantı programın aksamasıyla 11.20’de b

TS şampiyonluğu hak ediyor

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener dün akşam Trabzon’a geldi. AK Parti’den ayrılarak kendi partisini kuran Şener bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basınla söyleşi yaptı. 11.00’de yapılması beklenen toplantı programın aksamasıyla 11.20’de başladı.

TELEFONLAR DİNLENİYORSA NEREDE HUKUK…

Türkiye Partisi Lideri Abdüllatif Şener hükümeti, halkı ve özellikle medyayı topa tuttu. Şener siyaset hayatı boyunca Trabzon’a çok kez geldiğini belirterek, Türkiye Partisi Genel Başkanı olarak 2. Gelişim dedi. Şener, Bugün Türkiye Partisi olarak Trabzon’dayız. Burada İl başkanımız ve il yönetim kurulumuz büyük bir çabayla mesajlarını insanlara duyurmak için büyük çaba sarf etmektedir. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyaset bir ülkede yaşayan tüm insanların bugünleri ve yarınlarını oluşturan kurumdur. Çıkarılan yasalarla insanların yaşam sınırlarını çizen, herkesi yürekten ve derinden etkileyen meseledir. Ayrıca herkesin cebindeki parayı harcayan müessesedir. Eve götüreceğiniz paranın bir kısmını elinizden yasal yolla alan bir kurumu doğru işletilmesi gerekir. Siyasi iktidarların ülkeyi doğru idare etmesi gerekir. İçimizde var olan temel hak ve özgürlüklerimizi çocuklarımızın geleceği için iyi seçmeliyiz. Siyasi iktidarı denetlemek en temel görevimizdir. Bugünkü en büyük sorun yönetimin şeffaf olmamasıdır. Ülkenin büyük bir kısmı telefonlarının dinlendiğini düşünüyorsa o ülkede hukuk kalmamış demektir” dedi.

İKTİDAR BASKI HİSSETME AZGINLAŞACAK

Ülkede STÖ’lerin de eskisi kadar etkili olmadığını savunan Şener, “Ülkemizdeki STÖ’ler bu işlerini siyasi baskılarla yerine getiremez hale gelmiştir. Bu Siyasilerin ülkeyi nasıl kullandığının bir göstergesidir. 2011 seçimlerine doğru Türkiye’nin manzarası budur. Üzerinde medya ve halk baskısını hissetmediği için iktidar bu şekle gelmiştir. Medyanın ve halkın baskısını hissetmedikleri sürece azgınlaşacaklar” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN KENDİNİ AKLAMAK İÇİN YASA ÇIKARTTI

Geçtiğimiz günlerde meclisten bir kanun geçtiğini ve bunun üstü kapalı bir af olduğunu söyleyen Şener, “Türkiye bu kanunun ne olduğunu bile anlayamadı. Bürokratların belediye başkanlarının alacakları cezanın miktarı düşürüldü. 3 yıllık suç 2 yıla indirildi. Üst kuruldan bir ceza alan bir bürokrat herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Bu üstü kapalı aftır. Seçmen oy kullanıyor ki bizim sorunlarımızı çözsün diye. İş başına gelen iktidarsa meclis çoğunluğuna gelen oylarla kendini aklıyor. Türkiye üzerinde 700 dokunulmazlık dosya vardır. Bir çok görevi kötü kullandı dosyaları vardır ama bu dosyalara meclis çoğunluğuna sahip olan iktidar tarafından üstü kapalı bir af haline getirilmiştir. 3 dosya Başbakana aittir. Görevi kötüye kullanma suçu vardır. Dünyada ilk defa bir başbakan kendini aklamak için af çıkarttı. STÖ’ler de buna karşı çıkamadı. Başka yerde olsa yer gök inlerdi. Maalesef Türkiye’de bu olayın üzeri örtülüyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Meclisteki torba yasasını ele alan Abdüllatif Şener, “bir torba yasa var. Bu yasada da ilginç yasalar var. Bu yasa Alt komisyonda geçmiş, henüz üst komisyondan geçmedi. Özü mahkemenin verdiği kararları özelleştirecekler. Yine bir şeylerin üstü kapatılacaktır. Bu özelleştirme hukuka aykırıdır diye bu kararları kaldıracaklar. Tasarının altında hükümetin imzası vardır.  Bu da örtülü aftır. Halkın iş, aş derdi var. Fındığın, çayın sorunları var bunlar ortada dururken hükümet kendisi için kamuyu kullanmaya çalışıyor. Bu başka ülkede olsa üzerinde medya ve halkın baskısını hisseder. Bir siyasi iktidarın protesto edilemediği bir ülke demokratik değerler açısından büyük eksiklikler taşıyor. Bir ülkeye bakın iktidarın mı muhalefetin mi sesi çok çıkıyor. İktidar çoksa o ülkede demokrasi yerlerde sürünüyor demektir. İktidar yanlışlarında azgınlaşmış demektir. Türkiye partisi demokrasiyi en temel görevi olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Şener, Trabzonspor- K.Karabükspor maçını izleyeceğini ifade ederek, “Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Bakanlığım döneminde Trabzonspor’a fahri üye oldum. O gün bugün Trabzonsporluyuz. Trabzonspor-Sivas maçında beni canlı yayına aldılar. Sivassporlu olarak maçı ne olacak dediler. Ben hem sivassporluyum hem Trabzonsporluyum iyi olan kazansın dedim. Trabzonspor’un Şampiyon olacağına inanıyorum. Trabzonspor şampiyonluğu Türk futboluna kalite kazandırmıştır. Türk futboluna rekabeti öğretmiştir. Tüm takıma başarılar diliyorum. Trabzonspor şampiyonluğu hak ediyor” dedi.

Gazetecilerden gelen bir başka soru üzerine Abdüllatif Şener,  “Kayseri’deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, bir kere konu gündeme girmiştir. Taraflar ellerindekini ortaya koymuştur. Yargının da ilgili kurumlarına düşmüş önemli bir konu var. Ortaya koyulan belgelerin doğru olmama gibi olasılığı da var. Bu olayların ortaya çıkıyor olabilmesi önemli bir adımdır. Wikileaks belgelerinde Başbakan’ın 8 hesabı olduğu söylendi. Basın buna göz yumdu. Başbakan yalanlayınca haber oldu. Düşünün Türkiye’nin halini. Daha ittihatlı olmak gerekir" dedi.

Hande Alemdar/ Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset