Trabzonlular İş sahibi olacak

Trabzon’daki işsizlik sorununu çözeceklerini açıklayan AK Parti Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a gelecek yatırımlar ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesiyle yeni iş alanları açılacağını söyledi. Bayraktar, “Trabzon’da çalışmak isteyen,

Trabzonlular İş sahibi olacak

Trabzon’daki işsizlik sorununu çözeceklerini açıklayan AK Parti Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a gelecek yatırımlar ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesiyle yeni iş alanları açılacağını söyledi. Bayraktar, “Trabzon’da çalışmak isteyen, iş arayan herkesi iş sahibi yapmak istiyoruz. Gençlerimizi iş sahibi yapmak Trabzon’daki en önemli projemizdir” dedi.

İstanbul’da bazı ulusal televizyon kanallarının canlı yayın konuğu olan Erdoğan Bayraktar, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Trabzon’daki işsizlik konusuna değinen Bayraktar, Trabzon’da işsizlik sorunu olduğunu söyleyerek, “Dünyada ciddi bir işsizlik sorunu var. Bir çok ülke işsizlik sorunu ile boğuşuyor. İşsizlik hep olur ama iş arayan herkesin iş bulabilmesi gerekir. Bir insan çalışmak istiyorsa, iş bulmak istiyorsa o kişi iş bulabilmeli. Trabzon’da iş arayan gençlerimizin çoğunluğunun eğitim sorunu var. Öncelikle Trabzon’da ara eleman yetiştirme ve hizmet sektörüne eleman yetiştirme çalışmalarımız olacak. Gençlerimiz kendini geliştirecek, onların kendini geliştirmesi için destek olacağız. Ara eleman veya fonksiyon sahibi elemanlar yetiştirerek iş sahibi yapacağız. Gençlerimizi iş sahibi yapmak Trabzon’daki en önemli projemizdir. Trabzon’da kentsel dönüşüm başta olmak üzere diğer yatırımlar ile 3 katrilyon para gelecek. Büyükşehir olmasıyla birlikte ayrılan pay artacak. Çok ciddi para gelecek. Bu para iş, aş, meslek, ekonominin büyümesi demektir. Yatırımlarla birlikte iş potansiyeli artacak” diye konuştu.

TURİZM TRABZON EKONOMİSİNE GÜÇ VERECEK

“Trabzon’da orta ölçekli sanayiyi artıracağız. Ayakkabıcılıktan prefabrik evlere kadar her alanda yatırım getireceğiz. Bu kapsamda işadamları ile görüşmelerimiz devam ediyor” diyen Bayraktar, turizm sektörünün ise çok iyi değerlendirileceğini kaydetti. Turizmin geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: “Turizm potansiyelini mutlaka değerlendireceğiz ve geliştireceğiz. Karadeniz’in yayları meşhurdur. Yaylalar mastır planımız var. Doğu Karadeniz’in milletvekilleri ile bunu geliştiriyoruz. Kış turizminin geliştirilmesi için çalışmalarımız var. Turist sayısını 600 binden 1 milyona çıkarıp, gelecek yıllarda bunu katlayarak artırmayı hedefliyoruz. Turizm sayesinde hizmet sektörü gelişecek ve yeni iş alanları ortaya çıkacak”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset