Trabzonlu vekiller sahnede!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili adayları basının karşısında.Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Yunus Karabela ve Salih Cora'nın katıldığı aday tanıtım toplantısına Trabzon Be

Trabzonlu vekiller sahnede!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili adayları basının karşısında.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Yunus Karabela ve Salih Cora'nın katıldığı aday tanıtım toplantısına Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı. Toplantı başladı.

Konuşmaya 6. sıra milletvekili adayı Salih Cora başladı. Salih Cora, "Trabzon'dan milletvekili adayı olduk. Tüm herkesten özellikle de gençlerden destek bekliyorum. Bu vesileyle sözü daha fazla uzatmak istemiyor ve herkese başarılar diliyorum" dedi.

Yunus Karabela, "Öğrencilik yıllarında dergi editörlüğü, ulusal anlamda yayın yapan bir derginin temsilciliğini İStanbulda'da zaman zaman yazı yazan bir arkadaşınız olarak acizhane şunları söylemek isterim; bizler bu şehrin milletvekili olmak için adayız. Bu birlikteliğin nihayetinde güzel sonuçların çıkmasını şahsımız ve siyasi partimiz adına arzu ediyoruz" diye konuştu.

Aydın Bıyıklıoğlu, "Milletimize hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi noktasında son 8.5 yılda elde edilen başarı bundan sonraki başarılların bir delilidir. Büyüyen ekonomimiz, dünyadaki saygınlığımız dünyanın diğer milletlerinin güven ve huzur kaynağı olur. Dünyanın içinde bulunduğu huzursuz ve çalkantılarla dolu olan atmosferini dağıtacak şey ülkemizin gelişmesi ve büyümesidir. Bütün bu coğrafyadaki paydalarımız bizi bekliyor. Bunun temel nedeni şudur biz yaradanı hoş gördük yaradandan ötürü. Biz dünyanın tüm insanlarını kucaklayan bir anlayışa sahibiz" ifadelerini kullandı.

FOTOGRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'miz için çok önemli bir seçim. Trabzon özelinde de çok önemli bir seçim olacak. Biz görüyoruz ve biliyoruz ki dünyada şehirleşme alabildiğine bir hızla ilerlemektedir. Bugün günümüzde şehirleşme oranı yüzde 80'leri aşmıştır. Geliştikçe bu artacaktır kaçınılmazdır. Şehirleşme kaçınılmaz bir olgudur. Şehirleşme kişi başına gelirin artmasının bir olgusudur. Şehirler hem kalkınmanın örneğidir hem de malesef aynı zamanda yoksullukta şehirlerde artmaktadır. Trabzon'umuz yetişmediği için ne yazıkki büyükşehir olamadı seçimden önce. İnşallah seçimden sonra büyükşehir olacaktır Trabzon'umuz" dedi.

AKÇAABAT, ARSİN BİRLEŞME DURUMUNDA

Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: "Trabzon'un kendi özelinde 229 bin tabelada öyle yazıyor. Ama Çağlayan, Yomra, Akçaabat, Arsin ve Maçka'da birleşme durumundadır böyle olunca 500 bini aşıyor. Ama 700 bini aşması gerekiyor. Böyle bir konuma gelecek inşallah. Sayın başbakanımız Trabzon'a çok önem veriyor. Bunu özellikle sizinle paylaşmak istiyorum. Ben Türkiye'nin 81 iline hizmet vermeye çalıştım. Özellikle ifade ediyorum Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın Trabzon'a verdiği kadar belki İstanbul olabilir, ama hakikatan diyorum Trabzon'a verdiği önem çok çok önemlidir. Saymakla bitmez projeler. Bizim derdimiz milletvekili olmak değil. Erdoğan Bayraktar olmasa ne olacak yine gelip buralarda gelip gezecek. Kafamızdaki ideal buradaki gücü daha da güçlüleştirip kabinedeki bakanların yakasına yapışıp Trabzon'a yatırım kazandırmaktır. Bizim Ahmet, Mehmet, A veya B partisi daha çok alsın diye bir sıkıntımız yok. Trabzon şampiyon olur bu da Akyazıyla olur. Bu proje için kanun, yasa çıkartılmıştır. Yasa çıkarmak öyle kolay mı. 550 milletvekilinin emeği var bunda. Burada her türlü jeolojik etütler yapılmıştır.

Diyorlar ki biz teknik açıdan buna itiraz ettik. Arkadaşlar hiçbirşey yüzde 100 doğru değildir. Önce Akçaabat'la Trabzon'u bütünleştirmemiz lazım. Çömlekçi'deki limanla lojistik alanları birleştireceğiz işte o zaman Trabzon İzmirle yarışacak. Dünyada da Barcelona ile yarışacağız. Biz Trabzon'umuzu cazibe merkezi yapalım"

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, göreve geldiği günden buyana yaptığı projelerden bahsetti.

Safiye Seymenoğlu konuşuyor, "Alnımız açık. 8.5 yıllık iktidar boyunca çok güzel işler yaptık ki insanlar bizi bağırlarına basıyorlar. Hizmetlerimizi her anlamda yaydık. Siyasetçi ve basın mensupları birdir. Basın yaparken yazı yazarken benim sizlerden özellikle ricam doğrunun yanında olmak. Bunu söylerken eksiklik var anlamında demedim. Biz ilçe ilçe geziyoruz diğer siyasi partiler de geziyor. Muhalefet partilerinin ellerinde iyi bir done olmadığı için söyleyecek çok fazla sözleri olmadığı için bir takım başka konularla gündemi çarpıtmaya çalışıyorlar" dedi.

CUMUR: BİR KAÇ GENÇ BANA LAF ATTI

Mevcut Milletvekillerinden Mustafa Cumur da basının karşısında. Cumur, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu seçimlerde aday gösterilmedi. Bakan Faruk Nafiz Özak'ın iki koltuk yanında oturan Mustafa Cumur, "Trabzonspor'la birlikte asayişi bozmak isteyen insanlar var Trabzon'da. Sayın Başbakanla ilgili kalem aldı verdi deniliyor. Bu konuyla ilgili gençleri biletiyorlar. Yönlendirme yapılıyor. Sayın başbakan Trabzonspor'u 3 defa ziyaret etti. Trabzonspor ve Trabzon'un sorunlarıyla bizden daha çok ilgilendi. Bir kaç genç bana laf atıyor sokakta. Asayişi çok olumsuz etkiliyor. Ben öyle bir Trabzonsporluyum ki, ikinci oğlumun ismini de Ünal koydum. Eksiğimiz hangi konuda olduysa siz kaleminizle bizi uyardınız ve bize yön verdiniz" diye konuştu.

Faruk Nafiz Özak, "Bizim kampanyamız karalama kampanyası olmayacak. Delilsiz suçlamayacak ve infaz etmeyeceğiz. Biz yaptıklarımızı anlatacağız. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Söz miletin diyordu Menderes biz de karar milletindir diyorum. Ben tüm partilere başarılar diliyorum. Hepsi bizim rakibimiz ve sevgi ile saygı duyduğumuz insanlardır. Burada çok güzel şeyler yapıldı. Buradaki belediye başkanlığı seçiminde projelirimizi açıkladık bir belediye başkanı arkadaışımızın ne yaptığını yapamadığını anlattık. Biz verdiğimiz sözden de daha fazlasını yapmış durumdayız şuanda. Biz kimseyi aldatmıyor ve yalan konuşmuyoruz. Biz söz verdiğimiz insana tamam senin işini halledeceğiz diyip geçmiyor yani yalan konuşmuyoruz. Bize toplum bu yüzden inanıyor. 80 vilayette de AK Parti var. İnşallah Tuncelide de olacak.

AK Parti'de ben yok biz varız. Listemiz açıklandıktan sonra Mustafa Cumur'u aradık üzüldüğümüzü söyledik kendisine beraber çalışalım dedik tabiki dedi sağolsun. Asım beyi aradık, Kemalettin beyleri de aradık. Başbakan bana bakanlık görevini verdi. Nitekim çok önemli bu görev önemli işler yapıyoruz Trabzon için. Ama bunu köydeki Ahmet Aga için yapıyoruz Temel aga için, fatma teyze için yapıyoruz. Trabzon'a hakikaten pozitif ayrımcılık yapıldı. Sadri Şener'le gittimiz zaman Başbakanın yanına nası stad yapıyorsun, içine konferans salonu, yaşayan bi müze yapın falan dedi başbakanımız. Kendisi talimat verdi. Dolgu üzerine muhteşem bir stad yapacağız. Bu başka yere yapıldı mı hayır.

Basın toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler