Trabzonlu vekilden AYM açıklaması

CHP'li Akif Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'nin 10 yıllık tutukluluk süresi kararını iptalinin sanıkların lehine olduğunu ve hemen uygulanması gerektiğini açıkladı.CHP, Anayasa Mahkemesi'nin 10 yıllık tutukluluk kararını iptal etmesiyle, sanık lehine olan bu

Trabzonlu vekilden AYM açıklaması

CHP'li Akif Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'nin 10 yıllık tutukluluk süresi kararını iptalinin sanıkların lehine olduğunu ve hemen uygulanması gerektiğini açıkladı.

CHP, Anayasa Mahkemesi'nin 10 yıllık tutukluluk kararını iptal etmesiyle, sanık lehine olan bu düzenlemenin hemen uygulanması gerektiği görüşünde. Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Tutukluluk süresinin 10 yıla kadar uzayabilmesi açıkça insan haklarına aykırı bir durumdur" mesajini verdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, mahkemenin yeni düzenleme için yasamaya 1 yıl süre vermesinin yargıyı ilgilendirmeyeceğini belirtti.

Hamzaçebi, "Yargının anayasaya aykırılığı tespit edilmiş bir kuralı bir yıl daha uygulaması gibi bir garip durum düşünülemez" dedi.

Mersin Milletvekeli Ali Rıza Öztürk'ün tutukluluk süresini 4 yılla sınırlayan yasa teklifinin Meclis'te olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, Meclis çalışırken bu teklifin yasalaştırılması çağrısında bulundu.

Akif Hamzaçebi, yasa teklifinin yürürlüğe girmesi halinde tutuklu milletvekillerinin de cezaevinden çıkacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset