Trabzonlu vekil açıkladı: Kaynak sağlam!

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, "Bize ’kaynağı yok’ diyorlar, Kaynak gayet sağlam, Öyle 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil" dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, partisinin seçim bildirgesinde yer alan ekonomi

Trabzonlu vekil açıkladı: Kaynak sağlam!
CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, "Bize ’kaynağı yok’ diyorlar, Kaynak gayet sağlam, Öyle 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil" dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, partisinin seçim bildirgesinde yer alan ekonomik vaatlere yönelik iktidar partisinden gelen eleştirilere ilişkin, "Bize ’kaynağı yok’ diyorlar. Kaynak gayet sağlam. Öyle 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil. Bütçeye hiçbir maliyeti olmayan kalemleri bile bütçeye maliyeti varmış gibi anlatıyorlar" dedi.
 
Hamzaçebi, TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümü dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyonda gazetecilere açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gribal enfeksiyon nedeniyle resepsiyona katılamadığını belirten Hamzaçebi, "Çok ağır bir grip geçiriyor. Gün içindeki törenlere de iğne yaptırarak geldi" dedi.
 
CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan ekonomik vaatlere ilişkin iktidar partisinden gelen eleştirilerin sorulması üzerine Hamzaçebi, "Bize ’kaynağı yok’ diyorlar. Kaynak gayet sağlam. Öyle 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil. Bütçeye hiçbir maliyeti olmayan kalemleri bile bütçeye maliyeti varmış gibi anlatıyorlar. Örneğin taşeron işçiler. Onların kadroya alınmasının bütçeye maliyeti sıfır. Çünkü bu ödeme zaten şu anda müteahhit kanalıyla o işçilere yapılmakta. Kredi kartı faizlerinin yüzde 80’inin silinmesinin bütçeye hiçbir maliyeti yok. Bu doğrudan doğruya bankaları ilgilendiren bir olaydır. Ve daha önce AKP bunu üç kez yaptı. İşsizlerin iş başı eğitimi yapmak suretiyle çalışma hayatına kazandırılması projesinin maliyeti tamamen işsizlik fonundan karşılanacaktır. İşsizlik fonu da bunun için vardır. Biz AKP gibi işsizlik fonunu yatırım için, müteahhit ödemeleri için kullanmıyoruz. Onlar 12 milyar lirayı bu şekilde aldılar işsizlik fonundan. Biz işsizlik fonunun tam amacına uygun bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Bunun da bütçe ile hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.
 
Hamzaçebi, iktidarın bunun gibi kalemleri, CHP’nin ekonomik vaatlerinin finansmanının mümkün olmadığı izlemini yaratmak için gündeme getirdiğini belirterek, "Projemizin toplam maliyeti 57 milyar liradır. Bunun bir kısmı ilk yüz günde, bir kısmı ilk bir yıl içinde yapılacaktır. Bir bölümü de dört yıllık süre içinde yapılacaktır" dedi.
 
Hamzaçebi, "Bizim ilk önce ayağa kaldıracağımız ekonomidir. Büyüyen, sürdürülebilir, yüksek büyümeyi gerçekleştirecek bir ekonomik ortamı yaratacağız. Türkiye ekonomisi 2008 yılından bu yana patinaj yapıyor" şeklinde konuştu.
 
Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin istihdamın üzerindeki vergi yükünü azaltmalarını sağlayacağını belirten Hamzaçebi, "Avrupa’nın en yüksek istihdam vergisi şu an Türkiye’dedir. Bunu aşağı çekerek devletin prim hasılatını artıracağız. Örtülü ödenek, araç satın alınması ve kiralanması, Kamu İhale Kanunu’ndaki istisnaların kaldırılması, davetiye usulünün kapsamının daraltılması ve danışmanlık hizmetleri kalemlerinde yapmayı planladığımız tasarrufun toplamı 10 milyar TL’dir" açıklamasında bulundu.
 
Kapsamlı bir hazırlık yaptıklarına işaret eden Hamzaçebi, "Programımızın finansmanı sağlamdır. AKP kendi bildirgesine baksın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler