Trabzonlu gençler TBMM'yi istiyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Başer, 25-30 yaş arası gençlerin Milletvekili olmalarını istediklerini belirterek, “Gençlik Derneği, Toplum gönüllüleri Va

Trabzonlu gençler TBMM'yi istiyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Başer, 25-30 yaş arası gençlerin Milletvekili olmalarını istediklerini belirterek, “Gençlik Derneği, Toplum gönüllüleri Vakfı ve Ulusal Gençlik Parlementosu üyeleri olarak ''Geç Değil Genç'' adı altında kampanya başlattık.

2006 yılında gençlerin karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak amacıyla biz gençler tarafından uygulanan ''Seçilmek İstiyorum'' kampanyası ile Anayasa değişikliği sağlanmış ve ülkemizde seçilme yaşı 30'dan 25'e indirilmiştir, ancak bu değişiklik yasal mevzuat gereği 2007 seçiminde uygulanamamıştır.

2011 yılı 24. dönem Milletvekili genel seçimleri yaklaşırken, seçilme hakkımızı hatırlatmak ve takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi. Başer sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir bir gereklilik olarak gören tüm Siyasi Partilerin, genç Milletvekili sayısının arttırılması, 25-30 yaş arasında gençlerin siyasete etkin katılımı konusunda sorumluluk alması gerekmektedir. Gençliğin seçme kararı alma mekanizmalarında aktif ve etkin katılımını desteklemek, 15 milyon oy kullanan gencin seçme hakkının yanı sıra seçilme hakkını savunmak, temsiliyette adalet ilkesini ve demokrasiyi desteklemek ve bütüncül bir gençlik politikasını oluşturmak tüm siyasi partilerin sorumluluğudur.

Bizler, Gençlik Derneği, Toplum gönüllüleri Vakfı ve Ulusal Gençlik Parlementosu olarak 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek Milletvekili genel seçimlerinde 25-30 yaş arası gençlerin Milletvekili olarak seçilecek yerlerden aday gösterilmelerini talep ediyoruz. Aynı zamanda gençlerin Milletvekili aday adayı ve adaylık süreçlerinin kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda ülke çapında ''Geç Değil Genç'' kampanyasını başlatıyor ve diyoruz ki “Gençlere yer vermeyene oy vermiyoruz!”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler