Trabzonlu doktor döven vekile dava

Van'da doktoru döven BDP Van Milletvekili Özdal Üçer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke hazırladı. BDP'nin de MYK toplantısında parti ilkelerine aykırı davrandğı gerekçesiyle disipline sevkettiği Üçer hakkında dokunulmazlığının kaldırılması hali

Trabzonlu doktor döven vekile dava

Van'da doktoru döven BDP Van Milletvekili Özdal Üçer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke hazırladı.

 

BDP'nin de MYK toplantısında parti ilkelerine aykırı davrandğı gerekçesiyle disipline sevkettiği Üçer hakkında dokunulmazlığının kaldırılması halinde 'Kamu görevlisine hakaret ve yaralama' suçundan dava açılacak.

 

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, 20 gün önce Gürpınar-Van karayolunda trafik kazası geçiren eşi Emine ve kızı, 3 yaşındaki Nüda'ya müdahale edilmediği gerekçesiyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Dr. Oğuz Eroğlu'nu dövdü.

 

Bununla ilgili soruşturma başlatan Van Cumhuriyet Başsavcılığı, hastaneden Milletvekili Üçer'in eşi ve çocuğunun tedavi edildiğine dair belgeleri de alarak fezleke hazırladı. Kamu görevlisine hakaret ve yaralama suçundan hazırlanan fezleke, TBMM'ye gönderilecek. Milletvekili Üçer'in dokonulmazlığının kaldırılması halinde Milletvekili Üçer hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ve yaralama' suçundan 1-3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

 

BDP, ÜÇER'İ DİSİPLİN'E SEVKETTİ

BDP MYK toplantısında, Van milletvekili Özdal Üçer'in Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

 

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda Van Araştırma Hastanesi'nde yaşanan olay nedeniyle Van Milletvekili Özdal Üçer'in, parti ilkelerine aykırı davranışı nedeniyle PM üyesi Fatoş Yener'in Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri kararlaştırıldı" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset