Trabzonlu Başdanışmandan başkanlık sisteminin adını koydu

Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Trabzonlu Şeref Malkoç, akıllara hemen Amerika, Meksika ve Arjantin modelinin gelmesini eleştirdi.   Amerika kıtası bulunalı, Amerika devleti kurulalı ne kadar oldu da başkanlık

Trabzonlu Başdanışmandan başkanlık sisteminin adını koydu
Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Trabzonlu Şeref Malkoç, akıllara hemen Amerika, Meksika ve Arjantin modelinin gelmesini eleştirdi.
 
Amerika kıtası bulunalı, Amerika devleti kurulalı ne kadar oldu da başkanlık sistemi denince aklımıza onların modeli gelsin ifadelerini kullanan Malkoç, bu devletlerin en fazla 200 yıllık devletler olduğunu, Osmanlı Devleti’nin sadece çözülmesinin 300 yıl sürdüğünü, yeni anayasanın yerli ve milli olacağını söylediklerinde bu coğrafyadaki Selçuklu ve Osmanlı tecrübelerinden istifade edeceklerini söylediklerini dile getirdi. 
 
Malkoç, Yeni anayasanın başlangıcını Yunus Emre’nin ‘Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü’ deyişiyle insanı esas alarak yapacaklarını belirterek, Anayasanın girişine Devlet işleyişinde şeyh Edebali’nin sözü olan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü koyacaklarını, insan odaklı olacaklarını, Türkiye’nin ihtiyaç şartlarına göre başkanlığın süresini belirleyeceklerini, mutlaka yüksek yargı ve yargı organlarını milli iradeyle irtibatlı hale getireceklerini, başkanlık modelinin adının da Türkiye modeli, Türkiye modeli başkanlık olacağını söyledi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler