Trabzonlu adayların özgeçmişi!

AK Parti'nin Trabzon Milletvekili adaylarının özgeçmişi...FARUK NAFİZ ÖZAK KİMDİR?Sporcu. İşadamı. Siyasetçi. 1946’da Trabzon’da doğdu. Babası, çok sayıda hafız ve din adamı yetiştirmiş ve hafızlığı ile dünya çapında ün sahibi olan Hafız Ali Haydar ÖZAK;

Trabzonlu adayların özgeçmişi!

AK Parti'nin Trabzon Milletvekili adaylarının özgeçmişi...

FARUK NAFİZ ÖZAK KİMDİR?

Sporcu. İşadamı. Siyasetçi.
1946’da Trabzon’da doğdu. Babası, çok sayıda hafız ve din adamı yetiştirmiş ve hafızlığı ile dünya çapında ün sahibi olan Hafız Ali Haydar ÖZAK; annesi Safiye Hanım’dır. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Sporculuk Yaşamı
Futbola, 1958 yılında Trabzon İdman Ocağı’nda başladı. 1965-66 sezonuna kadar Trabzon İdman Ocağı’nda amatör futbol oynamaya devam etti. 1966 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenci iken üniversite takımının şampiyon olmasına futbolcu olarak katkı yaptı. İspanya’da yapılan üniversitelerarası futbol şampiyonasında milli formayı giydi. 1967 yılında kurulan Trabzonspor’un ilk profesyonel oyuncularından biri oldu. 2 yıl Trabzonspor’da futbol oynadıktan sonra, 3 yıl süre ile Sebat Gençlik’te, 1 yıl Rizespor’da top koşturdu. 1973-74 sezonunda ise tekrar Trabzonspor’a döndü ve o yıl Trabzonspor 2’nci ligde şampiyon olarak 1’inci futbol ligine yükseldi.

Oynadığı bütün takımlarda aynı zamanda takım kaptanı olarak görev yapan Özak, 1974-75 sezonunda Trabzonspor’un 1’inci ligdeki ilk sezonunda da yine takım kaptanı idi. Aynı yıl vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra, Trabzonspor’un ilk defa 1’inci ligde şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda az sayıda maçta görev aldı ve sezon sonunda futbolu bıraktı.

Spor Adamlığı
1976’da futbolu bırakan Faruk Özak’ın sporla olan bağı sonraki dönemlerde de devam etti. Büyük futbol adamı Gündüz KILIÇ’ın isteği üzerine, Hürriyet Gazetesi’nde 1978-1984 yılları arasında köşe yazarlığı yapan Özak, spor köşe yazarlığında, eski profesyonel futbolcu-yazar döneminin öncüleri arasında yer aldı.

Erdoğan Bayraktar?

1949 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi.

İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalı Bölümünden yüksek lisans derecesi aldı.

1977–1979 yılları arasında gerçekleştirdi vatani görevi sırasında, “İnşaat Kontrol Amiri vekilliği göreviyle, çeşitli illerde 6.000 konutluk “Askeri Lojman” yapımını gerçekleştirdi.

1979–1994 yılları arasında özel sektörde çalıştı.

1989–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir ve Eminönü belediyelerinde “Belediye Meclis Üyeliği” yaptı.

1995–1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan KİPTAŞ'da Genel Müdürlük görevinde bulundu. KİPTAŞ bünyesinde, İstanbul'un 11 değişik bölgesinde 17.000 konuttan oluşan “Yerleşim Birimleri” üretimini gerçekleştirdi. Bu dönemde, Toplu Konut Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu.

1999–2000 yılları arasında ABD'ye giderek 10 ay süreyle İnşaat Teknolojileri Eğitimi aldı. Bükreş Üniversitesi'nde İnşaat Sözleşmeleri konusunda bir tez hazırladı ve Avrupa'da çeşitli ülkelerde “Konut, İşyeri, Kooperatifçilik, Gayrimenkul Sistemleri” hakkında eğitim ve seminerlere katıldı.

2000–2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi METROPOL İmar A.Ş.'de Genel Müdürlük yaptı.

2001–2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ Genel Müdür Danışmanlığı yaptı.

2002 yılının Aralık ayından itibaren TOKİ başkanlığını sürdürmektedir.

"Gecekondu ve Kentsel Yenileme" adlı kitabı Ekonomik Araştırmalar Merkezi Yayınları tarafından Mayıs 2006 tarihinde; “Bir İnsanlık Hakkı Konut: TOKİ’nin Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği” adlı kitabı da Boyut Yayın Grubu tarafından Kasım 2007’de yayınlandı.

Aydın Bıyıklıoğlu kimdir?

1954 Trabzon/Akçaabat'ta Doğdu.

1971-1975 Makina Mühendisi KTÜ

1976-1977 MKEK ÇELİK çekme boru fabrıkası kırıkkale

1978-1979 makina yük. mühendisi itü

1978-1979 elektro metal (özel sektör) İstanbul

1979 KTÜ makina mühendisliği bölümünde asistan.

1980 Daad/ Almanya “Geothe- İnstitute”

1986 yılında doktora çalışmasını tamamladı.

1990 yılında doçent ünvanını aldı.

1996 yılında profesör kadrosuna atandı.

2011 KTÜ Makina Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

3 adeti patent , 6 tanesi uluslar arası hakemli dergilerde (scı) yayınlanmış, 25'den fazla yurtiçi ve yurtdışı bilimsel çalışması vardır.

 

 

 

 

 

 

Safiye Seymenoğlu kimdir?

 SAFİYE SEYMENOĞLU KİMDİR?

Safiye Seymenoğlu, 3 Mart 1964'de Trabzon Sürmene'de doğdu.

Babasının adı Hayati, annesinin adı Şenay'dır.

Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi.

Özel sektörde mimar olarak çalıştı. Kendi işyerini açarak mimarlık mesleğini sürdürdü.

Sürmene Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Seymenoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir. 23. Dönem Trabzon Milletvekilliği yaptı.

 

 

 

 

Yunus Karabela kimdir?

AK Parti 5. Sırada aday gösterilen OP. DR. YUNUS KARABELA kimdir?

1969 yılında Trabzon'un Araklı ilçesi Taştepe Köyü'nde doğdu. İlkokulu Bayburt ve Araklı'da okudu. Ortaokula Araklı İmam Hatip Lisesi'nde başlayıp, Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde devam etti. Sonrasında lise eğitimini Araklı İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1988 Yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. 1994 yılında buradan mezun oldu. 2 yıl kadar Pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim dalından 2000 yılında Göz uzmanlığını aldı. 2001 Yılında İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eyüp İslambey Semt Polikliniğine Göz Hastalıkları Uzmanı olarak atandı. 2006 yılında kamudaki görevinden ayrılarak, İstanbul Bahçelievler Özel Nisa Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Halen bu hastanede Göz Hastalıkları Kliniğinde çalışmaktadır.

Ortaokul yıllarından itibaren özellikle kültürel çalışmaların içinde bulundu ve temsil ettiği okul adına birçok başarı kazandı. Tıp Fakültesi öğrenciliği sırasında yoğun sosyal çalışmalar yürüten büyük bir ekibin içinde yer aldı. Konya Karaman Tabib Odası sahipliğinde Tıp Fakültesi öğrencilerine hitap eden bir öğrenci bülteninin yayın kurulu başkanlığını yaptı.

İstanbul'a yerleştikten sonra bu şehirdeki Araklı'nın eğitimli bireylerini biraraya getirme çabaları içinde bulundu. 2006 yılında bu çalışmalar ve birliktelik arayışları İstanbul Fatih Merkezli Genç Araklı Derneği'nin kuruluşunu sağladı. Kurucu üyesi olduğu bu derneğin ilk olağan genel kurunda Yönetim Kurulunda Başkanı seçildi. Halen bu görevini sürdürmektedir. Genç Araklı Derneği İstanbul'da Araklı adına yapılan en geniş katılımlı organizasyonları gerçekleştirdi.

Yönetim ve Organizasyon, Sağlık İşletmeleri Yöneticiliği konularında eğitim aldı.

Evli; ikisi erkek, biri kız üç çocuk babasıdır.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Salih Cora kimdir?

SALİH CORA;

09.07.1981 tarihinde Trabzon'un Tonya ilçesi'nde doğdu. Tonya ilçesi Karşular İlkokulu'nda ilk öğrenimini tamamladı. Ortaokulu, Trabzon Atatürk İ.Ö.Okulu'nda, liseyi ise Trabzon Atatürk Lisesi'nde okudu.1998 yılında, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve 2002 yılında mezun oldu. Trabzon Barosu'na kayıt yaptırıp stajını tamamlayarak, kendine ait bürosunda serbest avukatlık yapmaya başladı. Halen serbest avukat olarak çalışmaktadır.

Salih CORA;

Üniversite yıllarında siyasetle uğraşmaya başlayan Salih Cora, 2004 yılında AK PARTİ Trabzon il yöneticisi oldu.. AK PARTİ Trabzon İl Teşkilatı'nda görev aldığı ilk dönemde seçim işleri başkan yardımcılığı yaptı. AK PARTİ Teşkilatları arasında uzun süre, en genç başkan yardımcısı olma unvanına sahip oldu. Yine bu süreçte AK PARTİ Genel Merkezi Ar-Ge başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim programlarına katılarak 'AK PARTİ'nin siyasi ve hukuki kimliği' , 'seçim ve teşkilat' konularında eğitim aldı ve bu yöndeki bilgi ve birikimlerini tüm ilçelerde düzenlenen eğitim programlarında teşkilat mensuplarına aktardı. AK PARTİ genel merkez seçim işleri başkanlığı ve seçim koordinasyon merkezi başkanlığının düzenlediği 'Sandık Esaslı Çalışma Usul Ve Esasları' ve 'Seçmen Kütüklerinin Güncelleştirilmesi' çalışmaları hakkında eğitim toplantılarına katılarak tüm seçimlerde aktif görev aldı ve bu manadaki, bilgi ve becerilerini teşkilat mensuplarına aktardı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK PARTİ Trabzon il başkan yardımcısı, seçim işleri başkanı ve seçim koordinasyon merkezi başkanı olarak görev yaptı. Yine 28 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde de AK PARTİ Trabzon il seçim İşleri başkanı ve seçim koordinasyon merkezi başkanı olarak görev yaptı.

Ayrıca Ak Parti Genel Merkezi tarafından ülke genelinde düzenlenen SİYASET AKADEMİSİ programlarında Trabzon il birincisi oldu. Türkiye genelinde derece yaptı ve ödülünü, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Siyasete bakışında, gördüğü gerçekliğin, milletinin değer yargıları olduğundan hareketle, Ak siyaset anlayışında yer aldı.Teşkilatın çekirdeğinden, akademik olarak yetişti. İçinde yaşadığı toplumun maddi ve manevi ilkelerini, duruşuyla sergileyen ve mesleğinin incelikleriyle insan hak ve ödevlerini irdeleyen, hukukun üstünlüğünü ilke olarak edinen Salih Cora, halka hizmet anlayışının sınırlarını siyasetle genişletme gayreti gütmektedir.

Çeşitli derneklerde üyeliği, bir kısmında da başkan yardımcılığı bulunan Cora, halkın her kesimiyle iç içe bir yaşam sürmekte, sporda ve kültürün her dalında kurduğu güçlü bağlarını, siyasi kimliğiyle de pekiştirmek istemektedir.

MAZLUM-DER, Trabzon Aktif Hukukçular Derneği, Trabzon Liselerinden Mezunlar Derneği, Trabzon Sosyal Yardımlaşma Derneği, Tonyalılar Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, üyesidir. Trabzon İdman Gücü Spor Kulübü Başkan yardımcılığını da ayrıca yürütmektedir.

Salih Cora, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler