Trabzon'dan Strazburg'a gidiyorlar

Haber61 – Haber Servisi – Talat Paşa Komitesi Trabzon İl temsilcileri Haber61’e ziyarette bulunarak sözde Ermeni Soykırım’ının Türkiye’ye yönelik bir dayatma olduğunu belirterek yalan olduğunun altını çizdiler. Komitenin sözcülerinden Sabri Dilber, “  191

Trabzon'dan Strazburg'a gidiyorlar

Haber61 – Haber Servisi – Talat Paşa Komitesi Trabzon İl temsilcileri Haber61’e ziyarette bulunarak sözde Ermeni Soykırım’ının Türkiye’ye yönelik bir dayatma olduğunu belirterek yalan olduğunun altını çizdiler. Komitenin sözcülerinden Sabri Dilber, “  1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeni ile ülkemiz hedef haline getirilmiştir. AHİM’in vermiş olduğu Ermeni soykırım  kararına karşı Talat Paşa Komitesi olarak bir direnç göstermek için Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in Ergenekon davası sebebiyle konulmuş olan yurt dışı yasağı başvurumuz üzerine mahkemede oy birliğiyle kaldırıldı. Şimdi sıra Ermeni Soykırımı yalanını noktalamak için Strazburg'daki tarihi davada. AİHM Büyük Daire'de görülecek "Perinçek-İsviçre" temyiz davasının olumlu sonuçlanmasıyla, "Ermeni soykırımı yalandır" demeyi suç sayan parlamento kararları hükümsüz kalacak. Bu nedenle Trabzon’dan 3 arkadaşımız komite adına  Strazburg’da olacak.”dedi.

Ulusal gazetelerde çıkan Ermeni Soykırımcı destekleyicilerine de atıfta bulunan Dilber, “ Cumhuriyet gazetesi gibi bazı yayın organlarında çalışanlar ne cumhuriyetçi nede aydındırlar. Tırnak içerisinde söylüyorum “Demokrattırlar”. Neden tırnak içerisinde söylediğimi de bilmektesiniz. Dink’ib arkadaşları falan da değildirler. Cumhuriyet gazetesinde çalışan bu arkadaşların derdi rol kapma cabasıdır. Bu nedenle yapmış oldukları söylemler ve hareketler tamamen yapmacıktır.”ifadelerine yer verdi.

Komitenin bir diğer üyesi Mimar İnci Güngör, “ Trabzon İnsanı gözü pektir. Hiçbir yer ile karışmamıştır. Her şeyi ile Türk’tür ve Türkçe konuşur. Vatanına sevgisi vardır. Silaha da merakı olduğu için ülke genelinde bilinir. Bazı hassasiyetleri vardır. Bu durumun bazı şer odakları ve dış güçler bildiklerinden kullanarak bazı eylemlere karıştırılmıştır. Ermeni meselesinde şehrimiz direk olarak içerisine çekilmek istenmektedir ki; böyle bir durum yoktur. Emperyalist güçler ülkemizi karalamak için böyle bir çalışma içerisine girmiştir. Gazeteci Hrand Dink’in öldürülmesi bizi derinden üzmüştür. Bu olayların arkasında olan güçler bir an önce gün yüzüne çıkarılması gerekli.”şeklinde konuştu.

CHP Köprübaşı Belediye başkan adayı Nevzer Uzun, “ Buradaki düşüncelerim benim şahsımın düşünceleridir. Ermeni Soykırımı yalanına bir bakın; sürekli bu iddiaları ortaya atanlara bir bakın göreceksiniz ki bu iddiaların arkasında bulunanların kökü Ermenidir. Burada olan olayların hiç birinin devlet ile alakası yoktur. Tarihi tama olarak araştırdıkların da bu durumu daha iyi olarak görecekler. Bizler hiçbir zaman düşman diye atlandırdığımız ülkelerin oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz. Bu nedenle Strazburg'daki mahkeme bizim için çok önemlidir. Bu mesele Türkiye’ gündeminde durması gereken bir meseledir.”dedi.

Konu ile alakalı olarak İşçi Partisi Trabzon İl sekreteri İrfan Hotmanoğlu, “28 Ocak 2015 tarihinde Strazburg’ta AİHM Büyük Dairesi’nde görülecek olan “Perinçek - İsviçre” davasında, Genel Başkanımız Doğu Perinçek Türkiye’yi savunacak. Dünya kamuoyunun gözü bu duruşmada olacak. Duruşmadan sonra verilecek karar sonucunda “Ermeni Sorunu” kökten çözülecektir. Kazanılacak bu başarı sayesinde hiçbir ülke parlamentosu, "Ermeni soykırımı" yalanını tanıyan bir karar alamayacaktır. Alınmış olan kararlar da hukuken anlamsız kalacaktır. Artık hiçbir mahkeme "Ermeni soykırımı"na hükmedemeyecektir. Avrupa Birliği’nin Türkiyemize yönelttiği dört dayatmadan biri olan “Ermeni soykırımı” yalanını bitiriyoruz.  Bu tarihi Strazburg eylemine, kitle örgütleri temsilcileri, hukukçular, sendika yöneticileri, emekli askerler, bilim adamları, sanatçıları birlikte gidiyoruz. Partimizin ve Türkiye’nin kazanacağı başarıyı Strazburg’ta hep birlikte yaşayacağız. Bu olay sadece İşçi Partisinin yada Perinçek’in davası değildir. Bu ülkenin sorunudur. Biz Top yekun Fransa, İngiltere ve Ermenistan başta olmak üzere ABD’nin uzantıları ile mücadele etmekteyiz.”ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Lokman Strazburg’a gideceklerin aşağıda ad ve telefonları bulunan kişiler ile iletişime geçebileceklerini belittti. 

Ankara:

E. Tümg. Naci Beştepe

Telefon: 0505 856 19 07

E-posta: nacibestepe72@gmail.com

Sibel Koç

Telefon: 0312 230 59 48 - 0535 558 48 76

E-posta: sibelkocguven@gmail.com  

İstanbul:

Nuran Görgünay

Telefon: 0212 251 50 90 - Faks: 0212 251 50 47 - 0532 728 30 09

E-Posta: nurangorgunay@hotmail.com 

Selçuk Özcan

Telefon: 0545 456 42 28

E-posta: aydinlikarsiv@gmail.com

İzmir:

Kevser Külahçıoğlu

Telefon: 0537 540 99 05

E-Posta: kevserhay@hotmail.com

Hasan Ali Kızılırmak

Telefon: 0506 909 51 48

E-Posta: kizilirmakhasanali@gmail.com

Strazburg eylemimizin programı şöyledir:

27-29 Ocak 2015    2 Gece 3 Gün

1.    GÜN 27 OCAK İSTANBUL-STRASBOURG Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Kırkayaklar SEYAHAT ACENTASI buluşma noktasında uçuş saatinden 2,5 saat önce 07.30’da buluşuyor, bilet, bagaj, pasaport işlemleri sonrasında Freebird Havayolları’na ait özel uçuş ile 10.00’da Srtasbourg’a uçuyoruz. Takribi 13.25’de inişi takiben pasaport ve bagaj işlemleri sonrasında havalimanında bekleyen araçlarımıza yerleşiyor ve panoramik şehir turu için havalimanından ayrılıyoruz. Panaromik şehir turu sonrasında otellerimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği için otellerimize gidiyoruz. Yemek sonrasında otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

2.    GÜN 28 OCAK STRASBOURG

Otelde alınacak olan kahvaltı sonrasında araçlarımıza yerleşiyor ve AHİM’e transfer oluyoruz. Duruşma sonrasında toplantı salonuna gidiyoruz. Toplantıyı takiben yemek yiyeceğimiz restoranlara transfer oluyoruz. Yemek sonrasında otellerimize dönüyoruz. Geceleme otellerimizde.

3.    GÜN 29 OCAK STRASBOURG - İSTANBUL

Otelde alınacak olan kahvaltı sonrasında serbest zaman. Öğle saatlerinde havalimanına transfer oluyoruz.  17.00’da bilet, bagaj ve pasaport işlemleri sonrasında Fribird Havayolları’na ait özel uçuşumuzla İstanbul’a hareket ediyoruz. Takribi 19.55’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmiş oluyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset