Trabzon'dan füze kalkanı çıkışı!

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, Türkiye'nin Füze Kalkanı Projesi'nin içerisine girmesinin yanlış olduğunu savundu. Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükumetin dış politikasını 'komşularla sıfır problem' tezi üzerine

Trabzon'dan füze kalkanı çıkışı!

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, Türkiye'nin Füze Kalkanı Projesi'nin içerisine girmesinin yanlış olduğunu savundu.

Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükumetin dış politikasını 'komşularla sıfır problem' tezi üzerine inşa etmeye çalıştığını, ancak 'füze kalkanı' konusu ile bu politikanın çeliştiğini ileri sürdü. "Bu füze kalkanı kime karşı kullanılacak?" diye soran Topaloğlu, şöyle devam etti: "Yani füze kalkanı sisteminde butona kim basacak? İncirlik Üssü'nü 8 yılda 131 bin kere kullanarak, buradan kaldırdıkları uçaklarla Afganistan'ı, Irak'ı bombalayan güçler, demokrasi getireceğiz boyası ile katliam yapanlar, sivillere bomba yağdıranlar, masumları öldürenler, PKK terör örgütüne arka olanlar, butona basan parmaklar, eller, burada da butona basacak ellerdir. Dolayısıyla Türkiye'nin Füze Kalkanı Projesi'nin içerisine girmesi çok yanlış olmuştur.

Füze kalkanı ile Türkiye'nin, Batı dünyasının ileri bir karakolu haline getirilmesine gönlümüz razı değildir. Eli kanlı İsrail'in kalkanı olmak şanlı tarihimizle bağdaşmadığı gibi halkımızın vicdanı ile de örtüşmemektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler