Trabzon'dan değil Hakkari'den aday...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, adaylık sonrası ulusal bir TV'ye konu oldu.  Memlekete çok hizmet istiyorum, mutlaka A yerinden listede yer almak istiyorum diyen kaç bin sms, mail, telefon

Trabzon'dan değil Hakkari'den aday...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, adaylık sonrası ulusal bir TV'ye konu oldu. 
 
Memlekete çok hizmet istiyorum, mutlaka A yerinden listede yer almak istiyorum diyen kaç bin sms, mail, telefon aldınız?
 
Bu sürecin çok doğal işleyişidir bu. Ve insanların kendini anlatması, ifade etmesi, hakikaten memlekete hizmet için bir çaba ortaya koyabilmesi, kendisini bir şekilde belirtmesi gerekirdi. Bunların birçoğu ile buluşmaya çalıştık. Tüm aday adayları değerlendirildi, hepsi puanlandı.
 
ADAY ADAYLARINA NELER SORULDU?
 
Güncel meselelerden tutun da 6-7 Ekim olaylarına bakışına tutun da, Türkiye'nin siyasal sistem ve hükümet sistem tartışmalarını tutun da, kendi ailesi ile ilgili değerlendirmelerden tutun da, bir işi varsa eğer bir öğretim üyesi ise ve ticaretle uğraşıyorsa, orada elde ettiği başarılar her şeyi çok sıcak ve samimi bir şekilde sorduk. Benim için de bir öğrenme süreci o süreç...
 
LİSTEDE HANGİ DENGELER GÖZETİLDİ?
 
Bütün komisyondaki arkadaşlar aynı değerlendirmeleri yaptı. Hemen hemen bütün arkadaşlarımızı ayağa kalktık karşıladık, ayağa kalktık gönderdik, ailelerine selamlarımızı ilettik. Aday adaylarının meselelere hangi perspektifle bakttığı benim için önemliydi. Yüzünde ifade ettiği o bütün anlayış bizim için önemliydi. Heyecanlanıp heyecanlanmadığı bizim için önemliydi. 
 
AK Parti'nin problemi şu; 13 yıl Türkiye'yi hakikaten çok iyi yöneten kadroları var. 
1- Bu kadroların bir de lideri var Recep Tayyip Erdoğan.
Bu kadroların önemli bir bölümü 3 dönem kuralı vesilesiyle parlamentoda bulunmayacaklar. Ben de halk olarak sorarım; Acaba AK Parti bizim elimize ne koyacak ki, bu ikameyi memleketin hayrına geliştirecek? En önemli soru buydu bu seçimde.
 
Çünkü 13 yıldır arabayı devirmeyen, lastiği patlatmayan ve milleti memnun eden bir siyasi iklim geliştirdi AK Parti. 
 
"İMKANIM OLSAYDI TRABZON DEĞİL HAKKARİ İSTERDİM"
 
Trabzon'a elbetteki büyük bir heyecanla gidiyorum. Hakkari'yi şunun için isterdim; bu adamlarla orada bir yüzleşmek istiyorum Allah şahit. Bu çifte demokrasi anlayışını kabul edemiyorum ve sindiremiyorum.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset