Trabzon'dan CHP ve MHP çıkışı!

İyimaya; CHP ve MHP’ ye Yüklendi TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya CHP ve MHP’nin reform karşıtı partiler olduğunu söyledi.  TÜRKİYE BULUŞMALARIAK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından düzenlenmekte olan “

Trabzon'dan CHP ve MHP çıkışı!

İyimaya; CHP ve MHP’ ye Yüklendi

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya CHP ve MHP’nin reform karşıtı partiler olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE BULUŞMALARI

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından düzenlenmekte olan “Türkiye Buluşmaları” adlı konferanslar dizisinin Trabzon ayağı TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya’nın katılımlarıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa AK Parti Trabzon milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Belediye Başkan vekili Fahrettin Aksoy AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz, İlçe başkanları, İl Genel ve belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon Başkanı Dr. Adnan Günnar sekiz yıldır çağ atlayan bir Türkiye ve Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkma hayalini gerçekleştiren iktidara yeni kavuşulduğunu söyledi. Bu nedenle 2011 seçimlerinin herkes için çok önemli olduğunun altını çizen Günnar “ son zamanlarda yapılan kamuoyu anketlerinde ve bütün araştırmalarda partimizin nerde olduğu apaçık ortadadır. Bizler vicdani sorumlukla ve milletimizin hayır duasını almak anlayışı ile hareketimizden ve çalışmamızdan taviz vermeden durmak yok yola devam anlayışımızla çalışacağız koşuşturacağız” dedi.

 

MHP KURULUŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE YİTİRDİ.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya’da konuşmasında 12 Haziran’da yapılacak seçimler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçime az bir sürenin kaldığını hatırlatıp Ana muhalefet partisi CHP ve muhalefet partisi MHP’yi sert bir şekilde eleştiren İyimaya “ MHP kuruluş çizgisini büyük ölçüde yitirdi. Daha çok etnik ve ulusalcı milliyetçilik kanadına doğru yol almaktadır. Temenni ederiz ki demokrasi sıkalası daha yüksek olsun. Yine MHP 1999 yılında imkan kendisinde olmasına rağmen iktidarı o dönemin bir başka muhalefet partisine ciro etti. Aslında iktidara gelebilirdi ancak “erkekler ve ürkekler” siyasetini daha güzel ve pratik olarak ortaya koyabilirdi. 28 Şubat’ta ittifak kurarak millette ki var olması gereken gönül mekanını yitirdi. MHP bu anayasa değişikliğinden önceki anayasa değişikliğinde kamuoyuna yansıyan şekliyle vukaatlı bir partidir. Biz kılık kıyafet’te eğitim özgürlüğü sorununu birlikte çözmeye çalışırken bize karşı dava açıldı. MHP’ye karşı dava açılmadı. Bu çok önemli bir olaydır.

 

CHP DEMOKRASİ SİCİLİ BAKIMINDAN SORUNLU

İyimaya sözlerini şöyle sürdürdü. “Bir partinin liderinin olması çok önemlidir. Şuan da CHP genel başkanlık bir parti konumundadır ve demokrasi sicili bakımından büyük sorunları vardır. Dersim katliamı, Recep Peker faşizmi ve 367 deki CHP tutumu bunlara örnektir. CHP büyük bir proje ortaya koymamıştır. Ama vatçı bir partidir. Vaatlerinin söylenenlere göre ekonomik değeri 180 milyar ancak bunun kaynağı yok. Aynı MHP de olduğu gibi reform karşıtı bir tavra girmiştir. Bu nedenle 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerin ilk defa anayasası millet tarafından yapılacak bir döneme girişin ön adıma olması nedeniyle çok önemlidir.  Bu seçimlerde kullanılacak oy çok önemlidir. Çünkü milletimiz kendine oy kullanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset