Trabzon'da seçim mağduru onlar!

Seçim sürecinde en çok çalışan kesimlerden biri olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 3 ay boyunca hafta sonları da çalışmalarına rağmen sadece bir aylık ödeme alacak.Resmi Gazete’de yayımlanın kararı eleştiren Tra

Trabzon'da seçim mağduru onlar!

Seçim sürecinde en çok çalışan kesimlerden biri olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 3 ay boyunca hafta sonları da çalışmalarına rağmen sadece bir aylık ödeme alacak.

Resmi Gazete’de yayımlanın kararı eleştiren Trabzon Büro Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Kahraman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Demokrasi adına 3 ay boyunca özveri ile çalışan Nüfus ve Vatandaşlık çalışanlarına bir aylık ek ödeme verilmesi adil değildir" dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli 12 Haziran seçimleri için 3 ay boyunca hafta sonları ve 19 Mayıs tatili de dahil olmak üzere yoğun bir şekilde çalıştı. Nüfus ve vatandaşlık personeli, 3 ay boyunca fazla mesai yapmasına rağmen sadece bir aylık ödeme alacak.

Ek ödemeyle ilgili kararname 11 Haziran 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnamede “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personelden 375 sayılı KHK'nın ek 3. maddesinde yer alan ek ödemeden yararlananlara 15 Mayıs ve 14 Haziran 2011 tarihleri

arasında nüfus hizmetlerine yönelik her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere iş hacimlerinde meydana gelen artıştan dolayı yoğun mesai yapmaları nedeniyle anılan tarihler arasında yüzde 53 oranında ek ödeme yapılması kararlaştırılmıştır" denildi.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKI YENDİ
Kahraman, Nüfus ve Vatandaşlık çalışanlarının hakkının yendiğini iddia ederek Nüfus ve Vatandaşlık personeline sadece bir aylık verilmesini eleştirdi. Nüfus ve vatandaşlık personelinin seçim için 3 ay boyunca hafta sonları da mesaiye kalarak yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlatan Kahraman, verilen bir aylık ek ödemenin adaletsizlik olduğunu söyledi.

Sandık kurullarında görev yapan kişilere günlük yevmiye olarak yaklaşık 45 TL civarında ödeme yapılırken, kararname ile personelin mağdur edildiğini kaydeden Karaman "Seçimler bir demokrasi şölenidir.

Demokrasi adına 3 ay boyunca gecesini gündüzüne katan ailesinden fedakarlık gösteren nüfus ve vatandaşlık çalışanlarına sadece bir aylık ek ödeme verilmesi adaletsizliktir, haksızlıktır. Nüfus ve vatandaşlık personelinin yoğun çalışması görmezlikten gelinmiştir. 3 aylık çalışmanın karşılığı 311 TL olmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler