Trabzon'da MHP’lilerden ilanlı tepki

Trabzon'da MHP İl Başkanlığı tarafından yerel gazetelere verilen ilanda, Hz. Muhammed'e hakaret edilmesine tepki gösteren herkes, Peygamber ve İslam'la ilgili sözleri nedeniyle bazı AK Partili bakan, eski bakan ve milletvekilerini de kınamaya çağırıldı.MH

Trabzon'da MHP’lilerden ilanlı tepki

Trabzon'da MHP İl Başkanlığı tarafından yerel gazetelere verilen ilanda, Hz. Muhammed'e hakaret edilmesine tepki gösteren herkes, Peygamber ve İslam'la ilgili sözleri nedeniyle bazı AK Partili bakan, eski bakan ve milletvekilerini de kınamaya çağırıldı.

MHP Trabzon İl Başkanlığı, kentte yayın yapan tüm yerel gazetelere, 'Haşa' başlıklı tam sayfa ilanlar verdi. İlan metninde, "'Peygambere hakarete izin vermeyeceğiz' diye ilan verip söz söyleyenlere şirk kokan bu sözleri, 'Haşa' diyerek hatırlatıyoruz" ifadesi kullanıldı, AK Partili bakan ve milletvekillerinin sözlerinden örnekler verildi. İlan metni şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanı Efkan Ala: Peygamber gurura kapıldı ama biz gurura kapılmadık.

AKP’li eski bakan Egemen Bağış: Ben her Cuma Google’dan bulup bir tane ayet sallıyorum. Bu Bakara iyi makara!

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: Allah’ın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var.

AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin: Başbakan’a dokunmak bile bence ibadettir."


İlanın son bölümünde ise bu sözlere tepki gösterilmediği hatırlatılarak, "Dil uzatan bizden diye diliniz mi tutuldu? İslam’a dil uzatanların tamamını kınayalım" ifadesi kullanıldı.

14-003.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset