Trabzon'da en iddialı parti CHP

Trabzon’da bir restoranda ilçe başkanları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılmasını eleştirdi.Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılmasına karşı olduklarını belirten Karan, “Trabzon’d

Trabzon'da en iddialı parti CHP

Trabzon’da bir restoranda ilçe başkanları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılmasını eleştirdi.

Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılmasına karşı olduklarını belirten Karan, “Trabzon’da Ayasofya’nın ibadete açılması ile birlikte Trabzon’un kamuoyunu meşgul eden haberler okuyoruz. Bu konudaki CHP İl Başkanı olarak belki de hiçbir siyasetçinin yapmayacak olduğu tavır koyma adına gerekenleri ben daha önce söyledim. Biz Ayasofya’nın Trabzon’u cazibe merkezi yapan yerlerden biri olduğunu düşündüğümüz için ibadete açılmış olmasının yanlış olduğunu ve dinimizin bu noktada siyasete alet edilmemesi gerektiğini defalarca söylemiştik. Bu söylemiş olduğumuz çizginin arkasındayız. Ayasofya’nın ibadete açılması siyasi iktidarın rövanşçı bir yaklaşımla beraber yapmış olduğu bir uygulamadır” dedi.


Trabzon’da 24 bin işsiz gencin olduğunu dile getiren Karan, “Trabzon’da 24 bin tane işsiz gencimiz var. 6 aydır Trabzon halkına 'teşvik yasası bugün, yarın çıkıyor' dediniz. 6 aydır teşvik yasasından ses yok. Ondan sonra Trabzon’da 40 liralık 40 bin tane koliler dağıtarak milli iradeden bahsedeceksiniz. Biz sayın Bakan’dan Teşvik Yasası'nın bir an önce çıkması bekliyoruz. Biz sayın Bakan’dan durma noktasına gelen ihracatımızın canlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Yerel seçimlerle ilgili hazırlıkların devam ettiğini kaydeden Karan, “Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Bugünden itibaren CHP’de yerel seçimlerde adaylık süreci bugün itibariyle başlamıştır. Belediye Başkanlıkları, Belediye meclis üyeliklerine aday olacak arkadaşlarımız müracaatlarına başlamıştır. Örgütlerimizde ilçe başkanlarımızı istifaları bugünden itibaren tarafımızdan alınacaktır. Bu anlamda iki tane ilçe başkanımız istifalarını bize sundular. Tonya İlçe Başkanımız Hasan Kalyoncu ve Düzköy İlçe Başkanımız Abidin Çelik bugün itibariyle istifalarına il yönetimimize sundular” diye konuştu.


2014’deki yerel seçimlerde Trabzon’daki en iddialı siyasi partinin CHP olduğunu savunan Karan, şöyle konuştu:


“Biz Trabzon’da 84 bin oy almış ve rakip 268 bin oy almış bir partiyle yerel seçimlere giriyoruz. CHP örgütleri olarak bu seçimde Trabzon’daki en iddialı parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz büyükşehir dahil olmak üzere, Ortahisar ve Akçaabat ilçeleri olmak üzere birçok ilçe olmak üzere bu oknuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler