Trabzon'da dev andımız mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarfaından açıklanan demokratiklşeme paketinde yer alan İlköğretim okullarında söylenen andımızın kaldırılması tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da büyük yankı buldu.Bu konu ile ilgili olarak MHP Trabzon İl Başkanlığı tar

Trabzon'da dev andımız mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarfaından açıklanan demokratiklşeme paketinde yer alan İlköğretim okullarında söylenen andımızın kaldırılması tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da büyük yankı buldu.

Bu konu ile ilgili olarak MHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından bugün miting düzenlendi. Mitinge MHP Trabzon İl yönetiminin yanısıra MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon, Atatürk Alanındaki Atatürk Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup ellerinde ''Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun'', ''ceddin deden neslin baban'' yazılı bir çok pankartlar taşıdılar.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Trabzon teşkilatı tarafından Demokratikleşme Paketi'ne tepki amacıyla düzenlenen mitingde konuşan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı özellikle andımızın kaldırılması ve anadilde eğitim konularında sert şekilde eleştirdi. Aydın, “Türküm, doğruyum, çalışkanım’ demenin neresi sana batıyor” ifadesini kullandı.

Atatürk Alanı’nda ellerinde Türk bayrakları, MHP flamaları ve demokrasi paketini eleştiren pankartlarla toplanan yaklaşık 500 kişi, hükümet aleyhine sloganlar attı. Mitingde konuşan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Türkiye’de uygulanmakta olan oyun ve plan aşama aşama ilerliyor. Hatırlayın, Amerika’da ikiz kuleler devrildikten sonra zamanki Amerika Başkanı haçlı seferleri başlatacağını söylemişti. Daha sonra Dışişleri Bakanları Rice, İslam coğrafyasında 22 ülkenin sınırlarını değiştireceklerini ve bölgeyi yeniden şekillendireceklerini söyledi. Bu projede esas hedef Türk milletidir. Çünkü çetin ceviz odur.

Çünkü Haçlı’nın İslam’la özdeşleştirdiği, Türk deyince İslam algısının oluştuğu, 16 muazzam devlet kurmuş, tarihe yön vermiş. Cihan hakimiyeti peşinde koşmuş bu büyük milleti İslam’ın önünden almadan, onu kendi içinde irili ufaklı hale dönüştürmeden yürüttükleri bu zalim ve acımasız plan asla başarılı olamayacaktır. Türk adını ortadan kaldırarak, geriye kalanı da ufalayıp parçalamak için adım üzerine adım atıyorlar,. Hem de pervasızca. Hem de hepimizin gözlerinin içine bakıp yalan söyleyerek” dedi.

“43 GÜNDE SENİ NE DEĞİŞTİRDİ?”

Koray Aydın, anadilde eğitim konusunda da hükümeti eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedefleri şu; bu milletin dilinin yanına bir dil daha koymak. Çünkü bir milleti oluşturan en temel unsurlardan biri olan dilin yanına yeni bir dil daha yerleştirirseniz o millet varlığının bütün halinde devam etmesi mümkün değildir. O yola girenlerin hepsi bölünmüşlerdir. Belçika’da Flamanlarla Valonlar aynı akıbeti yaşıyorlar. Tarih 17 Ağustos 2013. Başbakanımız yurtdışı geziden dönerken uçakta gazetecilere açıklama yaptı. Hem devlet okullarında hem de özel okullarda anadilde eğitimin mümkün olmayacağını belirterek, ‘AKP olarak Türkiye’yi bölecek bir adım atmayız’ diyor.

48 gün önce yani. AKP’nin internet sitesinde var bu sözler. Tarih 30 Eylül 2013. AKP kendi adıyla demokratikleşme paketi açıklıyor. Bir de bakıyoruz ki paketin içinde anadilde eğitime imkan verecek düzenlemeler yapılacağı belirtiliyor. 43 gün önce Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız, ‘anadilde eğitim yaparsam Türkiye bölünür’ diyor. Aynı başbakan 43 gün sonra 30 Eylül’de, ‘bölünür’ dediği uygulamayı harekete geçiriyor. Başbakan'a soruyoruz, ‘43 günde seni ne değiştirdi?’ Ne kaptırdın bunlara? Hangi açığın var? Seni neyle tehdit ediyorlar? Senin elbette bu ülkenin bölünmesini istemeyeceğine biz de inanırız.

Ama bir açığın var da seni bir yerden yakalayıp sıkıştırıyorlar da, 43 gün önce Türkiye’yi böleceğini söylediğin bir uygulamayı gelip de hayata geçiriyorsan bu işin içinde bir iş var demektir. Neyle sıkıştırılıyorsun. Bu hegamonik güce ne kaptırdın da kendini geri çekemiyorsun? Yoksa Wikileaks belgelerinde ABD’nin Ankara büyükelçisinin ABD Dışişleri Bakanlığı’na yazdığı, ‘Türkiye Başbakanı'nın İsviçre bankalarında milyarlarca dolar parası var’ dediği o uyarı, seni tehdit etmek için mi açıklandı?

Bununla mı tehdit ediliyorsun? Yoksa bu milletin bütünlüğüne, namusuna el uzatan bölücü hainlerle oluşan işbirliğini, koyun koyuna girmeni neyle izah edeceğiz? Sayın Başbakan şunu unutma; attığın bu adım çok tehlikeli bir adımdır. Bu milleti ayrıştırır. Bir dilin yanına bir dil koyarsan bölünmenin önüne geçemezsin. Anaların gözyaşı dinsin diyerek bu ülkede daha çok kanın akacağı bir iklimi inşa ettiğinin farkında ol.”

Aydın, “Alan hakimiyeti Güneydoğuda ve Doğu’da PKK’da. Orada bir tane Türkçe isim kalır mı? Bundan sonra Doğu ve Güneydoğuya gittiğimizde sanki yabancı ülkeye gitmiş gibi kendimizi hissedeceğiz. Okulları ayrıştırdın, tabelalarla ülkenin içine ayrılık ve nifak tohumu soktun. Türkiye’nin en büyük düşmanını getirsen Türk milletine böyle bir iş yapamazdı. Sen bu milleti kömür gözlü haline dönüştürebilirsin ama bu ülkede milliyetçi hareketin varlığı olduğu müddetçe sana bunu yaptırmayız. ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’ demenin neresi sana batıyor? Öyle bir Başbakanımız var ki, Türkü etnisite konumuna çekip milletin adı olarak anılmasını istemiyor. Sayın Başbakan, ne hesabın var senin bu Türkle, Türk milletiyle ne alıp veremediğin var?” ifadesini kullandı.

“TÜRK DEMEDİ”

Koray Aydın, Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketini açıkladığı basın toplantısını da değerlendirirken, şunları söyledi:

“2 saat konuştu, sadece bir yerde ‘Türk vizyonu’ dedi. Sonra onu da fark etti, ‘Türkiye vizyonu’ diye değiştirdi. Yani Türk vizyonu demek başbakana battı. Sayın başbakan, o değiştirip yerine koyduğun Türkiye var ya, sen bu kafayla gidersen, kolkola girdiğin pazarlık masasına oturduğun Öcalan, sana bu Türkiye’nin ismini de değiştirtir. Sen bu toprağın ne kadar kanla yoğrulduğunun farkında değilsin. Danışmanların seni yanlış yönlendiriyor.”

Erdoğan’ı devlet dairelerinde başörtüsünün serbest bırakılması konusunda da eleştiren Aydın, “Sayın Başbakan, bu başörtüsünün Öcalan’la yaptığın kirli anlaşma paketinin içinde ne işi var? Hiç mi utanmadın, hiç mi yüzün kızarmadı senin?” ifadesini kullandı. Aydın’ın konuşmasının ardından bir kız öğrenci Andımızı okurken, mitinge katılanlar da eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler