Trabzon'da CHP'nin yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 88. yıldönümü Trabzon'da düzenlenen törenle kutlandı.Etkinlik münasebetiyle Trabzon Valilik önünde bir tören yapıldı. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu

Trabzon'da CHP'nin yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 88. yıldönümü Trabzon'da düzenlenen törenle kutlandı.

Etkinlik münasebetiyle Trabzon Valilik önünde bir tören yapıldı. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Burada bir konuşma yapan İl Başkanı Yavuz Karan, CHP'nin 88. kuruluş yıldönümünü gururla kutladıklarını belirterek CHP'li olmanın her zaman bir ayrıcalık, gurur verici olduğunu kaydetti. Karan, "Bizim en büyük ünvanımız, CHP ailesinden olmaktır. Bu miras bize Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve partimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten verilmiş en büyük miras en büyük hediyedir. Dünyada hiç bir siyasi hareket yoktur ki özünü kurtuluş mücadelesinden alsın ve önce kurtuluş savaşını versin, kurtuluş savaşını kazansın bir Cumhuriyet kursun, ardından da bir parti kursun. Onun için CHP'li olmak bu ülkede her zaman ayrıcalıktır, gurur vericidir” dedi.

“CHP sadece Türkiye'de Cumhuriyeti kurmakla kalmamış, Türkiye'deki çok partili sistemi getirerek demokrasinin önünü açmıştır” diyen Karan “Bununla da yetinmemiş Türkiye'de sosyal demokrasiye geçmiş tek partidir. Biz bu yüzden güçlüyüz ki son 40 yıldır iktidar olmamıza rağmen 88 yıldır dimdik ayakta duruyoruz ve en az 100 yıl daha hep birlikte CHP'nin dimdik ayakta durduğunu tüm yaşayanlar görecektir. Türkiye'ye bu denli yenilikleri getiren CHP'nin bundan sonraki hedefi özgürlükçü bir Türkiye, kuvvetler ayırımının olduğu bir Türkiye, hukukun üstün olduğu bir Türkiye olacaktır. Bu vesile ile 88. kuruluş yıldönümümüz bugün ülkemizin bütün illerinde büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından başkan ve partililer başta gazeteciler olmak üzere vatandaşlara karanfil dağıttı. Törene katılanlar daha sonra hep birlikte Valilik önündeki tören alanından İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan CHP Parti Binası’na yürüyerek gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler