"Trabzon'a bu dayatma neden"

Trabzon Ak Parti teşkilatında "diploma" dayatması huzursuzluk yarattı.Trabzon Ak Parti'de atama yapılması beklenen Akçaabat, Arsin ve Araklı ilçe Başkanlıkları için üniversite diplomalı adayların tercih edileceği görüşüne delegelerden tepki geldi.Konu ile

"Trabzon'a bu dayatma neden"

Trabzon Ak Parti teşkilatında "diploma" dayatması huzursuzluk yarattı.

Trabzon Ak Parti'de atama yapılması beklenen Akçaabat, Arsin ve Araklı ilçe Başkanlıkları için üniversite diplomalı adayların tercih edileceği görüşüne delegelerden tepki geldi.

Konu ile ilgili olarak şikayetlerini dile getiren delegeler "MKYK'da bu yönde alınmış hiç bir karar bulunmazken, sadece "temenni" olarak öngörülen bu konuda dayatma yapılmasının Anayasal Özgürlüğü kısıtlamaya yönelik olduğunu" dile getirdiler.

Trabzon'un mevcut 18 ilçesindeki ilçe Başkanlarının seçilmesinde "diploma" kriteri aranmamasına hatta, diplomalı İlçe Başkan sayısının 2 veya 3'ü geçmemesine karşın yeni atama yapılacak 3 ilçe için bu kriterin neredeyse Genel Merkez tarafından özellikle Trabzon için dayatılmasına bir anlam veremediklerini dile getiren bir çok delege "Bizim partimiz her kesimden insana kucak açmış bir partidir Trabzon'a yapılan bu dayatma partimizi Üniversiteliler ve diğerleri diye kutuplaşmaya getirir, Temel Hak ve Anayasal Özgürlükler açısından Milletvekili seçimlerinde dahi uygulanmayan bu durum Trabzon'a neden dayatılmaya çalışılıyor anlamış değiliz" şeklinde görüş belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler