Trabzon karla mücadelede sınıfta kaldı

Etkili olan kar yağışı sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin başlattığı karla mücadele çalışmalarının içler acısı durumda olduğunu belirten CHP Trabzon İl Başkan Vekili Güzide Uzun açıklamalarda bulundu.“Günler öncesinden ge

Trabzon karla mücadelede sınıfta kaldı

Etkili olan kar yağışı sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin başlattığı karla mücadele çalışmalarının içler acısı durumda olduğunu belirten CHP Trabzon İl Başkan Vekili Güzide Uzun açıklamalarda bulundu.

“Günler öncesinden gelen kar yağışı uyarısına rağmen, "Trabzon’a yağan karın hükmü yoktur" mantığı ile sürdürülen yönetimin sonucunda kent merkezinde ulaşım felç olmuştur. Aynı şekilde tüm ilçelerin köy yollarının neredeyse tamamı kapalı durumdadır. Olan yine Trabzon Halkına olmuştur” diyen uzun açıklamalarını şöyle sürdürdü;

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

“En acı olan da şehrimizde bir şehidin varlığı ve bunun için hiçbir hazırlık yapmamış olan bir belediye. Temizlenmemiş yollar, buzlu bir cami avlusu, cenaze törenine katılmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu Bahçecik dolmuş durağı ve Bahçecik yokuşunu kar altında tırmanmaya çalışan özverili Trabzon halkı. Şehidimizin memleketi olan Tonya ilçemizden de birçok vatandaşımız evlatlarına son vazifesini yerine getirmek için cenaze namazına yollarının kapalı olması nedeniyle yetişememişlerdir. Toplu ulaşım araçlarının en yoğun çalıştırılması gereken gündü bugün. Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi bir görevinde daha sınıfta kalmıştır.

İŞ MAKİNELERİ SİYASİ MALZEMEDEN ÖTEYE GEÇEMEZ

Köy Hizmetleri emeklisi olduğum için daha yakından takip ettiğim kurumumun hiçbir alt yapı hazırlığı yapılmadan sabırsızlıkla kapatılıp Özel idareye devredilen Köy hizmetlerine ait makine parkı ve işgücü daha sonra büyükşehir belediyesi hizmetine verildi. Torba yasayla diğer kurumlara adeta savrularak darmadağın edilen, iş makinelerine ve konusunda uzman olarak çalışan emekçilere tamda bu günlerde ihtiyaç duyulmaktadır. İş makinelerini ilçe belediye başkanlıklarına kuru kuruya vermek hiçbir anlam ifade etmemektedir. Çünkü iş makinesi mazotsuz ve operatörsüz kullanılamaz. AKP ilçe başkanlarının emrine verilen iş makineleri siyasi malzemeden öteye geçemez. Bu duruma tepki verişimizi karla mücadele olarak mı adlandırırsınız siyasi mücadele olarak mı siz karar verin.

AMBULANSLARIN BİLE YOLLARDA KALDIĞI

Görevlerinin ağırlığını, gerekliliklerini kendilerine çok anlattık bugüne gelindiğinde anlıyoruz ki anlamadılar çok daha anlatacağız. Hastanelere ulaşımın kesildiği, ambulansların bile yollarda kaldığı yine büyükşehir belediye sınırları içinde olan Köprübaşı ilçemizde son fırtınada yıkılan ve çatısı uçan evler ile ilgili konuda yöre halkının hala beklemede olduğunu da unutmadan sonuç ortada yetersiz bir şehir yönetimi. Biz yine üzerimize düşen görevi yerine getirip kendilerine hatırlatmakta yarar görüyoruz ve halkımıza olumsuz koşulları yaratanlara inat sağlıklı günler diliyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset