Trabzon CHP'de ön seçim işgali

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç tarafından bu sabah işgal edildi.Kendilerine ‘Genç Militanlar’ adını veren grup, milletvekili adayı belirleme sürecinde Trabzon için kontenjan adayı uygulamasına t

Trabzon CHP'de ön seçim işgali

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç tarafından bu sabah işgal edildi.

Kendilerine ‘Genç Militanlar’ adını veren grup, milletvekili adayı belirleme sürecinde Trabzon için kontenjan adayı uygulamasına tepki göstererek Trabzon’da ön seçimle aday belirlenmesini istediklerini aksi taktirde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Sabahın ilk ışıklarıyla İskenderpaşa mahallesi Gümüşbatu İş Merkezi 4. Kattaki CHP İl Başkanlığı binasına gelen yaklaşık 10 kişilik grup, koltuk ve sandalyeler ile partinin girişini kapatırken, CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’u da telefonla arayarak kimsenin partiye gelmemesini istediler.

Parti binasındaki toplantı salonuna 'Tek kontenjanımız özgürlük', 'Gücünüz yetiyorsa bizi teslim alın', 'Geleceğimiz için isyandayız' şeklinde dövizler yazıp bırakan gençler, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın bulunduğu katın asansörünün önünü de çuvallarla barikat yaparak kapatırken, merdivenlere ise sandalyeler yerleştirilerek hiçbir partiliyi teşkilat katına almadılar.

Kendilerini 'Genç Militanlar' olarak tanıtan grup adına konuşan Mustafa Erdi Çakır “Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç Militanları olarak CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan Trabzon’da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı işgal etmiş bulunmaktayız. Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç militanları olarak partimizin karar organları tarafından demokratik özgürlükler göz önünde bulundurularak Trabzon’da yapılacak olan milletvekili belirleme yönteminin ön seçim olarak belirlenene kadar parti binasına hiçbir parti üyesini almayacağız ve bu eylemi sonlandırmayacağız. Genel Başkanımız bize Trabzon’da ön seçim olacağını söylediği anda eylemimize son vereceğiz. Biz parti içinde demokrasi mücadelesi veriyoruz. Herkese örnek olacak bir eylem yapıyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler